Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πρώτο “δώρο” από το ΔΝΤ σύνταξη στα 67 από το 2013

Πρώτο “δώρο” από το ΔΝΤ σύνταξη στα 67 από το 2013

Επισπεύδει η κυβέρνηση την  εφαρμογή του νέου επώδυνου ασφαλιστικού.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο σύνολό της να ισχύσει από το 2013 και να μην υπάρξει ματαβατικό στάδιο έως το 2018!

Αυτό σημαίνει οτι αλλαγές όπως:
 
Η βασική σύνταξη, θα δίδεται μόνο κατά το 67ο έτος της ηλικίας, ανεξαρτήτως πότε λαμβάνει ο ασφαλισμένος την ανταποδοτική σύνταξη. Μάλιστα θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια που θα απαγορεύουν τη χορήγησή της στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος έχει και επιπλέον εισοδήματα.
 
Δεύτερον, το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται στο 65%, από το 70% ή το 80%, γεγονός που οδηγεί σε δραματικές μειώσεις των συντάξεων.
 
Και τρίτον, επιβάλλεται αμέσως, από το 2010, δηλαδή με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ειδική εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Η εισφορά θα είναι μηνιαία και θα κυμαίνεται από 2% ως 5%.
 
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το 2013 στα ελλειμματικά Ταμεία όπως ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Εξετάζεται η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από το 2013, μειώνοντας τους συντελεστές υπολογισμού από το 3% που είναι σήμερα στο 2%. Το μέτρο υπολογίζεται να οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων κατά μέσο όρο στο 10%. Σημειωτέον ότι και τα συγκεκριμένα ταμεία από το έτος 2018 θα εφαρμόζουν τον γενικό υπολογισμό της σύνταξης που θα περιέχεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε