Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Πλημμύρες σε Αθήνα, Χαλκίδα, Βόλο, Ναύπλιο, Κρήτη και βόρειες Σποράδες. Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σοβαρά προβλήματα έφερε το κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλές περιοχές βρέθηκαν “απροετοίμαστες”. O καιρός βελτιώνεται από σήμερα.

Μόνο στον νομό Αττικής η πυροσβεστική δέχτηκε 90 κλήσεις. Οι 50 αφορούσαν δέντρα που ξεριζώθηκαν και οι υπόλοιπες ήταν για πλημμυρισμένα υπόγεια και μαγαζιά. Δεκαπέντε κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για πινακίδες που ξηλώθηκαν και για τέντες που τις πήρε ο αέρας.

Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Δέντρα έπεσαν με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές αυτοκίνητα. Προβλήματα και στο Βόλο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε Πήλιο και βόρειες Σποράδες.  Δέντρα ξεριζώθηκαν και στην πόλη της Λαμίας, ενώ στην Κατερίνη η πυροσβεστική έκανε απαντλήσεις υδάτων από τρία σπίτια.

Προβλήματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με το cretalive, μετ’ εμποδίων γινόταν η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων με πολλές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί. Σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ο άνεμος παρέσυρε πινακίδες ενώ η βροχή παρέσυρε υλικά μπλοκάροντας τους δρόμους.

Πλημμύρισε το Ναύπλιο, με την πυροσβεστική να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και μαγαζιά. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το “Άκουα Τζούελπου έκανε το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Ίο – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι τη Φολεγάνδρου, καθώς οι άνεμοι έπνεαν μέχρι εννιά μποφόρ. Επίσης, το “Δωδεκάνησος Εξπρές” που έκανε το δρομολόγιο, Πάτμος – Λειψοί– Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη – Ρόδος, δεν μπόρεσε να πιάσει στο λιμάνι της Σύμης.

Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη μερική εξασθένηση των ανέμων που χθες σε πολλές θαλάσσιες περιοχές έφθαναν έως και τα 9 μποφόρ. Από τον Αργοσαρωνικό ωστόσο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ τα δρομολόγια για Σαλαμίνα γίνονται μόνο με φέρι μπόουτ. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό από Κυλλήνη-Ζάκυνθο, Καβάλα-Πρίνο και Καβάλα- Θάσο.

Ο καιρός για σήμερα και αύριο

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει ύφεση της κακοκαιριάς σε δυτικά και βόρεια, ωστόσο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στα ανατολικά και νότια ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Σήμερα περιμένουμε νέες βροχοπτώσεις στην Αττική, όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στα βόρεια προάστια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα εξασθενήσουν από το απογευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια σημεία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα έχουμε συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι και τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρά. Θα έχουμε επίσης ισχυρούς ανέμους 7 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική στέρεα και την Εύβοια θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες που, κυρίως στις βόρειες Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη, θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Πολύ ισχυροί οι άνεμοι θα πνέουν ως 9 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Και εδώ θα έχουμε πολύ ισχυρούς ανέμους ως 9 μποφόρ.

Την Κυριακή θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Επίσης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Διαβάστε ακόμη: 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε