Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προβλήματα απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας, λόγω υπερχείλισης ποταμού. Πλημμύρισαν υπόγεια στην Κορινθία. 10 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην Αττική.

Οι ισχυρές βροχοτπώσεις που σημειώνονται απο νωρίς το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα.

Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους της πρωτεύουσας. Νωρίτερα έκλεισε η η Πειραιώς και στα δύο ρεύματα απο τη Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη. Στο Μενίδι οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου της πόλης πλημμύρισαν ενώ αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη λεωφόρο Καραμανλή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία εχει δεχθεί μέχρι στιγμής 10 κλήσεις για άντληση υδάτων απο σπίτια και καταστήματα σε Ν. Ερυθραία, Εκάλη, Διόνυσο, Μενίδι, Αιγάλεω και κέντρο της Αθήνας.

Προβλήματα απο τις έντονες βροχοπτώσεις και στα Τρίκαλα. Η κίνηση των οχημάτων στην εθνική Τρικάλων – Λάρισας διεξάγεται απο παρακαμπτήριους δρόμους, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο ύψος του εργοστασίου ΔΑΚΑΡ από υπερχείλιση του Νεοχωρίτη ποταμού.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Τρικάλων, Ευάγγελο Μάμαλη, οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κατοικίες που βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Οιχαλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις για άντληση υδάτων απο σπίτια και καταστήματα. Κλήσεις δεχθηκε η πυροσβεστική και απο την Καλαμπάκα. Το ύψος του νερού σε ορισμένους δρόμους έφτασε τα 25 εκατοστά, χωρίς προς το παρόν να έχουν κλείσει δρόμοι αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία. Νωρίτερα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού εγκλωβίστηκαν ένα τουριστικό τροχόσπιτο και μία νταλίκα. Και τα δυο οχήματα απομακρύνθηκαν.

Ενα σπίτι πλημμύρισε στο Κιάτο ενώ 4 υπόγεια πλημμύρισαν στην Κορινθία, στην περιοχή Ασσου – Λεχαίου. Αλλες 5 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων στην περιοχή οι οποίες προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους. Επίσης, σύμφωνα με την πυροσβεστική κολώνες της ΔΕΗ έπιασαν φωτιά μετά απο βραχυκύκλωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο- Δείτε σε ποιές περιοχές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε