Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Προβλήματα από τις καταιγίδες – Πνίγηκαν πτηνά στο κέντρο περίθαλψης στην Αίγινα

Πλημμύρισαν σπίτια σε Βάρη και Αίγινα. Χωρίς νερό αρκετά σπίτια του νησιού. Σημαντικές ζημιές στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων και πουλιών, όπου πνίγηκαν πτηνά.

Περισσότερες απο 100 κλήσεις έχει δεχθεί απο τα ξημερώματα η πυροσβεστική υπηρεσία για αντλήσεις νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια.

Πάνω από 60 κλήσεις αφορούν σπίτια στην Αίγινα και 40 στη Βάρη, τη Βούλα, τη Μεταμόρφωση και το Ιλιον -οι περισσότερες από αυτές είναι για κοπές δέντρων.

 
Στην Αίγινα πλημμύρισαν δεκάδες ισόγεια και υπόγεια, καταστημάτων και σπιτιών. Αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι του νησιού είναι κλειστοί ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί ο κεντρικός δρόμος του νησιού αφού υποχώρησε η άσφαλτος σε αρκετά σημεία. Δεκάδες σπίτια στην περιοχή Αιγινίτισσα έμειναν χωρίς νερό για αρκετή ώρα.

Πτηνά εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων και Πουλιών στην Αίγινα, σύμφωνα με τον Παύλο Πήτρο, διευθυντή του κέντρου. Οι λάσπες και τα ορμητικά νερά μπήκαν στα κλουβιά και στις εγκαταστάσεις του κέντρου όπου προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.  
 

Στην Αττική τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ η Τροχαία συνιστά προσοχή, καθώς το οδόστρωμα είναι ολισθηρό σε πολλά σημεία.
 
Νωρίς το πρωί, μια νταλίκα «δίπλωσε» στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Κορωπί, ενώ στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Πειραιά, σημειώθηκε σύγκρουση αυτοκινήτων στο ύψος του ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μποτιλιάρισμα. Παρόμοιο πρόβλημα υπήρξε το πρωί και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής όπου κι εκεί μια νταλίκα δίπλωσε με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα οχήματα.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε