Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω κακοκαιρίας

Χιόνια αναμένονται στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο. Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση. Δείτε ΦΩΤΟ NewsIT

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα το κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στο λεκανοπέδιο με ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές.

Δύσκολη η κίνηση στους δρόμους λόγω βροχής αλλά και σκουπιδών

Την Κυριακή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, το “Άκουα Σπίριτ” δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Ανάφης

Στο νότιο Αιγαίο υπήρξαν προβλήματα στις πτήσεις. Σε Ρόδο, Κω και Κρήτη σημειώθηκαν εννιά ακυρώσεις πτήσεων, ενώ τέσσερις πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν, από τις έξι το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι.

Διαβάστε αναλυτικά για τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας αλλά και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το Cretalive η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να απομακρύνει δέντρα που έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων στην Κρήτη. Σε περιοχή του Ηρακλείου μάλιστα δέντρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στην περιοχή της Β ΔΟΥ.

Το απόγευμα της Κυριακής βροχές έχουμε σε Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα, ορεινη Ναυπακτία. Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο. Το Σάββατο ραγδαίες βροχοπτώσεις είχαμε στην Ήπειρο.

Αναλυτικά ο καιρός της Δευτέρας

Από σήμερα, πάντως εκτός από τις βροχοπτώσεις θα έχουμε και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να καταγράφουν μονοψήφιο αριθμό βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά στη Μακεδονία και στην Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως οκτώ μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από επτά ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ηπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στις θαλάσσιες περιοχές πιθανόν καταιγίδες. Στη δυτική Στερερά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και από τα δυτικά το βράδυ βόρειοι, βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι – νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στα ανατολικά του νομού ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε