Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ψάχνουν ακόμα να βρουν υποψηφίους

Ψάχνουν ακόμα να βρουν υποψηφίους

Λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις, ακόμα το συζητάνε στο ΠΑΣΟΚ. Ποιοί “κλείδωσαν” και ποιοί είναι ακόμα “στον αέρα”. Η Φώφη Γεννηματά παραμένει στην κυβέρνηση;

Αδιέξοδο φαίνεται οτι υπάρχει ακόμα στο ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα ανακοινώσει πάντως αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός κατα τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι αντικρουόμενες. Οι προτάσεις που έχει κάνει ο κ. Παπανδρέου προς κυβερνητικά στελεχη (Μπατζελή, Κατσιφάρα, Μαγκριώτη κλπ) σύμφωνα με κάποιους εσωκομματικούς κύκλους έχουν γίνει αποδεκτές απο τα κυβερνητικά στελέχη ενώ άλλες πηγές λένε οτι επιμένουν στην άρνησή τους.

Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ώρες καθώς ο κ. Παπανδρέου και άλλα στελέχη απο το περιβάλλον του θα κάνουν τις τελικές επαφές, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει μέχρι τώρα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν “κλειδώσει” οι υποψηφιότητες:
– του αντιπροέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, για την περιφέρεια Ηπείρου
του υφυπουργού οικονομίας, Σταύρου Αρναουτάκη, για την περιφέρεια Κρήτης
του νομάρχη Δωδεκανήσου, Γιάννη Μαχαιρίδη, για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
του βουλευτή, Μιχάλη Τιμοσίδη, για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης
και της βουλευτού, Ελπίδας Τσουρή, για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά δεν έχει δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό και ως εκ τούτου, κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η κ. Γεννηματά παραμένει στην κυβέρνηση. Εάν συμβεί αυτό τελικά, τότε ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Γώργο Καμίνη για το Δήμο Αθηναίων, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει στην Περιφέρεια Αττικής. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, ωστόσο αντιδρά έντονα ο φερόμενος υποψήφιος για το δήμο Πειραιά, Γιάννης Μίχας.

Για τη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε και παρακολούθησε τα πέντε Εργαστήρια με τίτλο: “Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις”, “Κοινωνικό Δίχτυ Προστασίας”, “Ποιότητα και Αποτελεσματικότητα του Συστήματος Υγείας», “Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα» και «Αναμόρφωση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης».   Στο καθένα από τα Εργαστήρια μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, ενώ συντόνισαν οι αρμόδιοι Γραμματείς Τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε