Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από ΔΝΤ και ΕΚΤ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από ΔΝΤ και ΕΚΤ

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι…

πολύ δύσκολη, αλλά ΔΕΝ βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αυτό δήλωσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique-Strauss Kahn.

Όπως σημείωσε, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα αν του ζητηθεί, αλλά θεωρεί πως η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

 

“Είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Έχω μια αποστολή για παροχή τεχνικών συμβουλών μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και εάν μου ζητήσουν να παρέμβω, θα το κάνουμε. Ωστόσο, κατανοώ απόλυτα τους Ευρωπαίους που θέλουν να προσπαθήσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα μεταξύ τους”, είπε ο κ. Στρος-Καν.

  
Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εκτιμώντας πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Τρισέ υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος φέτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσήλωση στους σχετικούς κανόνες της ΕΕ.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ επικροτεί τον μεσοπρόθεσμο στόχο που τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση… Περιμένουμε πλέον και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αποφάσεις που της επιτρέψουν να πετύχει τον στόχο αυτό».

«Από την αυτή την άποψη, τα μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, δηλαδή για την φορολογία… το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Μάλιστα, εμφανώς ενοχλημένος, αρνήθηκε να αναφερθεί περαιτέρω στο θέμα της ελληνικής οικονομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε