Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ψόφια η αγορά – Στον Άγιο Βασίλη έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι

Ψόφια η αγορά – Στον Άγιο Βασίλη έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα χειρότερα για τους εμπόρους. Οι καταναλωτές δε ψωνίζουν ουτε μικροδώρα καθώς όπως λένε όλα τους τα λεφτά πάνε στους λογαριασμούς και τα χαράτσια.

Τα καταστήματα μπορεί να φόρεσαν τα καλά τους και οι βιτρίνες να στολίστηκαν με τα γιορτινά τους αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να πάρει μπρος η “παγωμένη” αγορά.

Αδεια τα περισσότερα καταστήματα, σε απόγνωση οι έμποροι

Πελάτης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα

Οπως δήλωσε στο Newsit ο κύριος Κωνσταντίνος Κουτσουκανίδης που διατηρεί κατάστημα υποδημάτων στην Καλλιθέα, σε μια αγορά δηλάδη που στο παρελθόν έσφυζε από ζωή, “δεν περνά κόσμος, δεν ενδιαφέρεται . Τα χρήματα που θα πάρουν θα πανε σε λογαριασμούς, άντε και σε κάποια τρόφιμα. Δεν κοιτώ τα στατιστικά του τζίρου μου πλέον γιατι απογοητεύομαι”.

Είναι τόσο απελπιστική η κατάσταση που ο κόσμος δε ψωνίζει ούτε μικροδώρα.

Και όσοι ψωνίζουν επιλέγουν μόνο τα είδη που είναι σε προσφορά.

Ακομη και τα εκκλησιαστικά είδη που λόγω των άγιων ημερών γίνονταν ανάρπαστα στο παρελθόν φέτος περνάνε τη μεγαλύτερη κρίση λέει στο Newsit η έμπορος Κορνηλία Σκουντά.

Αποκαρδιωτική η εικόνα που κατέγραψε σήμερα ο φακός του Newsit στην Ερμού. Οι καταναλωτές κάνουν βόλτα αλλά δε ψωνίζουν. Οπως βλέπετε και στη φωτογραφία ελάχιστοι κρατούν σακκούλες.

Ο έμπορος Αναστάσης Ραγκαβής λέει χαρακτηριστικά “δεν έχουμε την κίνηση που περιμέναμε, ελπίζουμε μήπως τις επόμενες μέρες γίνει κάτι καλύτερο”.

Οι πολίτες λένε πως δεν έχουν λεφτά να ρίξουν στην αγορά καθώς φέτος τα χρήματα από το δώρο θα πάνε στους λογαριασμούς και τα χαράτσια. Από την πλευρά τους οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις ελπιδες τους στον… Άγιο Βασίλη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο θα κοστίσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει γιορτών 

Θα πάρει ανάσα η αγορά; Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε