Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πταίσμα η μη πληρωμή εισιτηρίου – Πήραν πίσω τη φυλακή για τους “τζαμπατζήδες”

Πλέον, δεν υπάρχει θέμα φυλάκισης και το σχετικό αδίκημα θα τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο, ενώ η ποινική δίωξη θα ασκείται μετά από έγκληση.

Δεν τίθεται θέμα φυλάκισης όσων δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την τροποποίηση του συζητούμενου νομοσχεδίου στην οποία προέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση που είχαν υποβάλει βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο κ. Ρέππας αναδιατύπωσε τη σχετική τροπολογία ώστε να μη θεωρείται πλέον πλημμέλημα αλλά πταίσμα το αδίκημα της μη πληρωμής εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Ακόμη, σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει τη βούληση της κυβέρνησης για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών ο κ. Ρέππας, αναδιατύπωσε σχετικό άρθρο, έτσι ώστε να ορίζεται σαφώς ότι όλες οι εταιρίες του ΟΑΣΑ διέπονται από το ίδιο καθεστώς του δημοσίου και των ΝΠΔΔ σε ότι αφορά αναθέσεις και συμπράξεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τους.

Με την στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ καθώς και της ανεξάρτητης βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Αποστάσεις από το νομοσχέδιο πήρε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου λέγοντας πως η τροπολογία για τα διόδια δεν αντιμετωπίζει το θέμα και ρίχνει λάδι στη φωτιά, σημειώνοντας πως δεν μπορεί για 2 ευρώ να βάζουμε πρόστιμο 200. Τέλος, προέβλεψε ότι το κίνημα “Δεν πληρώνω δεν πληρώνω” δεν θα μειωθεί με αυτούς τους όρους, θα αυξηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε