Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ραγκούσης: Με κανόνες και διάφανεια η απελευθέρωση

“Όταν λέμε απελευθέρωση, εννοούμε απελευθέρωση. Με κανόνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη” , τονίζει για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, ο υπουργός Υποδομών.

Σε συνέντευξή του στη Real News o Γιάννης Ραγκούσης λέει οτι “θα υπάρξουν κανόνες, κανόνες όμως απελευθέρωσης και όχι προσχήματα ή πληθυσμιακά τεχνάσματα, όπως ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, για να μην αλλάξει τίποτα”.

Ο κ. Ραγκούσης , απορρίπτει το επιχείρημα του “κορεσμού” του επαγγέλματος , αναφέροντας ότι “αυτό το ίδιο εμπεριέχει την σοφιστεία και την επιπολαιότητα του επιχειρήματος:Γιατί ποιος θα ήθελε να επενδύσει κεφάλαια, να προβεί σε έξοδα και να αναλώσει τη ίδια του την εργασία σε ένα κορεσμένο χώρο, που δεν έχει να του προσφέρει τίποτα; ” ερωτά .

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει, ότι δεν πρόκειται για προσωπική του πολιτική. ” Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων συνιστά κορυφαία επιλογή της κυβέρνησής μας, προγραμματική μας δέσμευση και πάνω απ΄όλα εθνική ανάγκη για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την τόνωση της απασχόλησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς”.

Επίσης τονίζει ότι ” είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί μέσα στο καλοκαίρι δεν ήταν προσωπική μου απόφαση, αλλά ρητή πρόβλεψη του νόμου που υπερψηφίστηκε στη Βουλή από τον Φεβρουάριο του 2011. Ένας νόμος ο οποίος προβλέπει απελευθέρωση και όχι προστασία κάποιων σημερινών αδικαιολόγητων προνομιών” .

Επισημαίνει ότι ” εξαίρεση, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, από τη απελευθέρωση προβλέπεται μόνο για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι προφανές ότι επιτακτικό δημόσιο συμφέρον συνιστά η απελευθέρωση με κανόνες, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση με όρους διαφάνειας, και όχι η διατήρηση ενός καθεστώτος κλειστής και μαύρης αγοράς. Και στη Βουλή, που ότι γράφει δεν ξεγράφει, όπως πάντα, όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, πρωτίστως απέναντι στη κοινωνία”, υπογραμμίζει .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε