Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ραγκούσης μηνύει ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
 
Μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας…
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα υποβάλει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ενώ και ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας επιφυλάσσετια γιά κάθε νόμιμη ενέργεια. Αφορμή, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τον τίτλο “Δύο στους τρεις υπουργούς άρχισαν τα “δωράκια””.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δημοσιογράφος της εφημερίδας επικοινώνησε με τα γραφεία όλων των υπουργών και υφυπουργών, προσποιούμενος τον υπεύθυνο marketing εταιρείας ηλεκτρονικών, λέγοντας πως θέλει να στείλει ως δώρο ένα laptop. Πάντα κατά το δημοσίευμα, δέχτηκαν το “δώρο” οι γραμματείς των κ.κ. Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Κατσέλη, Γερουλάνου, Πεταλωτή, Παμπούκη, Γκερέκου, Χρυσοχοϊδη, Μπόλαρη, Μωραϊτη, Σηφουνάκη, Κατσιφάρα, Λοβέρδου, Ρέππα, Κουβέλη, Βούγια, Γεννηματά, Σαχινίδη, Χριστοφιλοπούλου, Τζάκρη και Μπεγλίτη.
Το “δώρο” αρνήθηκαν οι γραμματείς των κ.κ. Πάγκαλου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Μπιρμπίλη, Ξενογιαννακοπούλου, Καστανίδη, Καρχιμάκη, Αρναουτάκη, Μανιάτη, Πανάρετου, Μαγκριώτη, Κουτρουμάνη, Δρούτσα και Μπατζελή.
 
Σε δήλωσή του χθες το βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Ραγκούσης, αναφέρει:
 
“Επειδή ποτέ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, έστω και να νομίσει, ότι μπορεί να μου χαρίσει κι εγώ να αποδεχτώ πάσης φύσεως «δώρα» .
Επειδή ποτέ δεν παρέλαβα ούτε άλλωστε επρόκειτο να αποδεχτώ «δώρο» – υπολογιστή
Επειδή ποτέ κανείς δεν μου πρότεινε προσωπικά να μου χαρίσει «δώρο» -υπολογιστή
Επειδή τη μοναδική φορά που πράγματι εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη, έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να υποβάλλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας δήλωσε:
 

“Στο «Πρώτο Θέμα» και στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται η «είδηση» πως η εφημερίδα μου χάρισε έναν υπολογιστή τον οποίο δέχθηκα. Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ουδέποτε συνέβη. Εξηγούνται τώρα τηλεφωνήματα που είχαν προηγηθεί την τελευταία περίοδο στο Υπουργικό γραφείο και στα δύο κτίρια του Υπουργείου, όπου σε ανάλογη συζήτηση για τέτοιο θέμα οι γραμματείς έδωσαν σαφή αρνητική και αποστομωτική απάντηση. Για να επιτύχουν τελικά το «στόχο τους» οι εμπνευστές κατέφυγαν στο βουλευτικό γραφείο μου, που ούτε καν επισκέπτομαι.

Σε σχετική τηλεφωνική κλήση απάντησε επισκέπτης του γραφείου, πολιτικός φίλος που βρέθηκε εκεί και όχι γραμματέας μου. Κι αφού η εφημερίδα απέσπασε αυτήν την απάντηση, την οποία αποδοκιμάζω απολύτως, την χρησιμοποιεί για να τιτλοφορήσει το θέμα έτσι ώστε να δημιουργείται η πεποίθηση πως «δέχθηκα τον υπολογιστή που μου χάρισαν». Πράγμα τελείως ανυπόστατο.

Απέναντι σε αυτήν τη συστηματική και δόλια προσπάθεια διακωμώδησης και απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, της Κυβέρνησης και εμού επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε