Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ: Τα γυρίζει ο σύλλογος γονέων του σχολείου του

Αμίρ
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

– Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα στο σπίτι του μικρού Αμίρ στη Δάφνη
– Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και σπασμένα γυαλιά
– Η μαρτυρία του μικρού μαθητή από το Αφγανιστάν στο newsit.gr
– Τι λέει η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης, κ. Νίκη Λάμπρου

Σε αναδίπλωση της σκληρής στάσης που τήρησε απέναντι στην αφαίρεση της σημαίας απο τον Αμίρ προχωρά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου της Δάφνης μετά την τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του. Ο 11χρονος Αφγανός είχε κληρωθεί για να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

Όπως δήλωσε στο Newsit.gr η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης, κ. Νίκη Λάμπρου, οι γονείς καταδικάζουν την επίθεση εναντίον της οικογένειας του Αμίρ και δεν θέτουν θέμα ρατσισμού καταλογίζοντας ευθύνες στα μέσα για την έκταση που πήρε το θέμα με τη σημαία της παρέλασης.

«Έχουν ξεσηκωθεί οι γονείς και καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ. Το παιδί εκτέθηκε στα μέσα. Είμαστε μια αρμονική κοινότητα η οποία εκτέθηκε απο τα μέσα ενημέρωσης», λέει η κ. Λάμπρου και εξηγεί πως η ανακοίνωση του συλλόγου ήταν απλά μια κίνηση στήριξης και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του διευθυντή.

Η κα Λάμπρου κάνει λόγο για υποδειγματικό χειρισμό του ζητήματος με τη σημαία της παρέλασης απο το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος πριν απο την κλήρωση για το σημαιοφόρο είχε έρθει σε επικοινωνία με τον κοινωνικό λειτουργό του Αμίρ.

«Πέρυσι τον Μάιο ο διευθυντής είχε χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και είχε πει πως θα δεχθούμε την οικογένεια των Αφγανών, του Αμίρ, και μια οικογένεια Σύρων στο σχολείο μας την ώρα που τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής τους έκλειναν την πόρτα», τονίζει η κ. Λάμπρου, ενώ αποκαλύπτει πως το παιδί που κράτησε τελικά τη σημαία έχει κατά το ήμισυ αλβανική καταγωγή θέλοντας να δείξει πως οι γονείς του σχολείου δεν έχουν ρατσιστική διάθεση.

Πώς έγινε η επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν άγνωστοι εμποτισμένοι με ρατσιστικό μίσος επιτέθηκαν στο σπίτι που μένει η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ. Το παιδί, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

Οι άνανδροι ρατσιστές πετούσαν πέτρες προς το σπίτι με μανία. Έντρομοι οι γονείς του 11χρονου κάλεσαν το 100 και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι δέχονται επίθεση. Προφανώς οι ρατσιστές ακούγοντας τις σειρήνες έσπευσαν να εξαφανιστούν και έτσι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες. Οι τραμπούκοι άφησαν πίσω τους ένα σπίτι ρημαγμένο με ζημιές σε πόρτες και παράθυρα.

Ο μικρός Αμίρ με ένα σπασμένο μπουκάλι στα χέρια, από αυτά που πέταξαν οι ρατσιστές, περιγράφει στο newsit.gr όσα έζησε.

Οι προθέσεις των δραστών είναι ολοφάνερες και έτσι ήδη την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου – Ειρήνη Μιλή – Θεοδόσης Πάνου

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ/ΜΠΕ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: newsit.gr, Eurokinissi, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις