Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ρεκόρ αφίξεων φέτος στην Αθήνα! Αντίστροφη μέτρηση για το Travel Trade Athens 2017

Ρεκόρ αφίξεων φέτος στην Αθήνα! Αντίστροφη μέτρηση για το Travel Trade Athens 2017
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Travel Trade Athens 2017, την κορυφαία διοργάνωση που πραγματοποιεί για 5η χρονιά ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την τουριστική προβολή της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2017 η Αθήνα καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις, με πάνω από 5 εκατ. επισκέπτες και ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την προσπάθεια για ακόμη ψηλότερα.

Το Travel Trade Athens 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα και τις εργασίες του -όπως κάθε χρόνο- θα ανοίξει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση του τουρισμού στην οικονομική αναζωογόνηση και την ανάπτυξη της Αθήνας.

Στο 5ο Travel Trade Athens αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 φιλοξενούμενοι διεθνείς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας (hosted buyers), οι οποίοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε προεπιλεγμένα ραντεβού, με Έλληνες επαγγελματίες.

Στις τέσσερις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9.500 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών, ενώ λίγες θέσεις απομένουν για να συμπληρωθούν και οι φετινοί συμμετέχοντες στο workshop.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για συμμετοχή στο Travel Trade Athens 2017 είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Βασική προτεραιότητα του Trade Travel Athens είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της Αθήνας ως αυτόνομου προορισμού ταξιδιών πόλης και συνεδρίων στη διεθνή τουριστική αγορά. Μέσα από τη διοργάνωση αναπτύσσονται συνεργασίες μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του ελληνικού τουρισμού με τη διεθνή τουριστική αγορά και παρουσιάζεται στους συμμετέχοντες ξένους επαγγελματίες το τουριστικό προϊόν της Αθήνας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Το 5ο Travel Trade Athens 2017 διοργανώνεται στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με το European Tour Operators Association-ETOA, το IGLTA – International Gay & Lesbian Travel Association και την εταιρεία CAT Publications. Για πρώτη φορά, το Travel Trade Athens 2017 θα γίνει σε ειδική συνεργασία με το Athens Culture Net -το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (ACN) και την FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού).

Το 5ο Travel Trade Athens γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις