Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 514 κτηνοτρόφους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εντός της ημέρας θα γίνει η πληρωμή της χρηματικής προκαταβολής, της εξισωτικής αποζημίωσης 2009, σε δικαιούχους κτηνοτρόφους του Νομού Ρεθύμνης…

Έτσι οι 514 δικαιούχοι θα λάβουν συνολικά το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ρεθύμνης Μανώλης Όθωνας, που πραγματοποίησε χθες επίσκεψη συνεργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ασχολήθηκε με τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης δικαιούχων παραγωγών του Νομού Ρεθύμνου.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων διοικητικών ελέγχων, με βάση τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι παραγωγοί, θα γίνει η πληρωμή από την οποία όμως εξαιρέθηκαν όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση χωρίς να τεκμηριώνεται επαρκώς η νόμιμη χρήση των βοσκοτόπων.

Ιδιαίτερα εξετάζεται η περίπτωση παραγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, όπου ιδιοκτήτης και εκπρόσωποί του φέρεται ότι νοίκιασαν σε παραγωγούς εκτάσεις βοσκοτόπων μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά κατέχουν. Γι’ αυτούς τους παραγωγούς θα γίνει επανέλεγχος των δικαιολογητικών για ένταξη στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης, με όσες εκτάσεις αποδειχθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Εξάλλου, έχει ήδη διαβιβασθεί ο εν λόγω φάκελος στη δικαιοσύνη, ώστε να εξεταστούν ενδεχόμενες ευθύνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε