Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Reuters:Φωτογραφίες σοκ από μετανάστες που βασανίστηκαν στην Ελλάδα από ακροδεξιούς

Reuters:Φωτογραφίες σοκ από μετανάστες που βασανίστηκαν στην Ελλάδα από ακροδεξιούς

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί μετανάστες στην Ελλάδα παρουσιάζει το πρακτορείο Reuters. Οι δυο άνθρωποι, ο ένας ο Αιγύπτιος και ο άλλος ένας 32χρονος από το Σουδάν βασανίστηκαν γιατί ήταν αλλοδαποί παράνομα στην χώρα μας και οι βασανιστές τους ήξεραν ότι δεν θα μιλήσουν! Κάποιοι περιγράφουν μέλη της Χρυσής Αυγής στις καταγγελίες τους.

Δυο ιστορίες ανθρώπων που δέχθηκαν επίθεση για το χρώμα του δέρματός τους στην Αθήνα του 2012. Και οι δυο φιλοξενούνται στο αφιέρωμα του πρακτορείου Reuters για τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές και αποκαλύπτουν πως αυτοί οι άνθρωποι βασανίστηκαν από τους δυνάστες τους.

Ο ένας είναι ο γνωστός σε όλους Αιγύπτιος Γουαλίντ Ταλέμπ ο οποίος βασανίστηκε επι 18 ώρες από τον εργοδότη του στον φούρνο που εργαζόταν στην Σαλαμίνα γιατί πολύ απλά ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Τον βρήκαν περαστικοί δεμένο με αλυσίδες σε έναν στύλο. O Γουαλίντ είχε μιλήσει στο Newsit για την περιπέτειά του.

Η άλλη ιστορία δεν είναι τόσο γνωστή αλλά θα αφήσει τα σημάδια της για πάντα ακόμα και στο κορμί του 32χρονου Χασάν Μέκι από το Σουδάν.

Ο Μέκι, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα Ελλήνων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και μαύρα μπλουζάκια… Του φώναζαν “Αράπη γύρνα στο σπίτι σου” και τον προσέβαλαν με πολλούς τρόπους. Όλα αυτά, την ώρα που περπατούσε αμέριμνος στους δρόμους της Αθήνας τον περασμένο Αύγουστο, με έναν φίλο του από την Μαυριτανία.


Στην συνέχεια τον χτύπησαν και τον άφησαν αναίσθητο στον δρόμο. Συνήλθε λίγη ώρα αργότερα γεμάτος αίματα και σε διάφορες περιοχές στο σώμα του χαραγμένα Χ.

“Δεν έχω τα απαραίτητα χαρτιά και έτσι δεν μπορώ να ζητήσω βοήθεια από τις αρχές”, λέει στο Reuters. “Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι φοβισμένος. Μπορεί να με ακολουθήσουν ξανά. Η ζωή μου κινδυνεύει!”

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ REUTERS/ GIANNIS KOLETSIDIS/GIANNIS BEHRAKIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ο φούρναρης με βασάνιζε 18 ώρες και με είχε αλυσοδεμένο σε ένα στάβλο”

Ελεύθερος με όρους ο φούρναρης που κατηγορείται για το βασανισμό Αιγύπτιου

 

“Λουκέτο” στο φούρνο όπου κακοποιήθηκε ο Αιγύπτιος – ΒΙΝΤΕΟ

 

“Άντρες με μαύρα ρούχα με έριξαν κάτω και με κλωτσούσαν” αποκαλύπτει ο Αιγύπτιος στο NewsIt

 

Δεν απελαύνεται με απόφαση Δένδια ο Αιγύπτιος που είχε πέσει θύμα βασανισμού στην Σαλαμίνα

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε