Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ρεύμα από Τουρκία στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου; Περίεργες δηλώσεις Παπακωνσταντίνου!

O κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει δηλώσει πως η ελληνική κυβέρνηση το σκέφτεται!

Ηλεκτρική ενέργεια στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου από τη Τουρκία; Ακούγεται παράλογο και ανήκουστο. Μόνο που η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ, η οποία δημοσιεύει τη σχετική είδηση, επικαλείται τις δηλώσεις του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου,αρμόδιου Έλληνα υπουργού,στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη!

Αν πράγματι έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις υπάρχει θέμα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο υπουργός η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα τουρκικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα ενίσχυε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Έχουμε μιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους στο παρελθόν σχετικά με τη σύνδεση ελληνικών νησιών με τα δίκτυα της Τουρκίας και το σκεφτόμαστε “,φέρεται να δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Τουρκικές εταιρείες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στην ελληνική προσφορά ενέργειας», δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.Αυτό σημαίνει ότι ότι μπορεί να δούμε τουρκικές εταιρείες να “εισβάλουν” στις ελληνικές εταιρείες ενέργειας; Το δημοσίευμα των Τούρκων αυτό υποννοεί αναφέροντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει αυτές τις εταιρείες.Συγκεκριμένα αναφάρονται στη ΔΕΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε