Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Roche: “Δεν δίνουμε φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία γιατί δεν πληρώνουν”

Roche: “Δεν δίνουμε φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία γιατί δεν πληρώνουν”

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε ότι δεν παραδίδει πλέον φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία, διότι δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού της διευθυντή.

“Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους εδώ και 3 ή 4 χρόνια”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Roche Σέβεριν Σβαν, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό του. “Φτάνουμε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να συνεργαστούμε κανονικά”, πρόσθεσε.

Η Roche σταμάτησε φέτος την παράδοση φαρμάκων σε κάποια ελληνικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας η αναστολή των παραδόσεων ξεκίνησε το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Σβαν τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία “έχουν τη συνήθεια να μην πληρώνουν τις φαρμακοβιομηχανίες”, αντίθετα από τα φαρμακεία.

“Κάποια νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει και πάλι τις πληρωμές μετά την αναστολή των παραδόσεων φαρμάκων από τη Roche, επειδή κατάλαβαν ότι κινδυνεύει η υπόληψή τους ενώπιον των ασθενών”, επεσήμανε ο Σβαν.

Παράλληλα η Roche αύξησε τις παραδόσεις της σε φαρμακεία που πληρώνουν πιο τακτικά τις οφειλές τους, σύμφωνα πάντα με τον Σβαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε