Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαλαμίνα: Η πετρελαιοκηλίδα από ψηλά – Εικόνα από drone που κόβει την ανάσα

Σαλαμίνα: Η πετρελαιοκηλίδα από ψηλά – Εικόνα από drone που κόβει την ανάσα

Τα Σελήνια της Σαλαμίνας είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από άλλες από την μεγάλη οικολογική καταστροφή μετά την βύθιση δεξαμενόπλοιου με μαζούτ. Η εικόνα από ψηλά είναι αποκαλυπτική.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που τραβήχτηκε με drone και μας έστειλαν από την εταιρεία UpDrones, πάνω από τα Σελήνια της Σαλαμίνας, οι ακτές έχουν μαυρίσει και η εικόνα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική.

Μόνο από ψηλά μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής στις ακτές της Σαλαμίνας. Μια μαύρη πυκνή μάζα έχει “καταλάβει” την ακτογραμμή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τι έχει γίνει στην Σαλαμίνα

Τουλάχιστον είκοσι κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα, έχουν περισυλλεγεί έως σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων.

Όλα αυτά, μετά τη ρύπανση που δημιο’υργησε σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου, η βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακής, η σφράγιση των εργασιών στεγανοποίησης του ναυαγίου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο από ιδιωτική εταιρεία για την απάντληση των καυσίμων.

Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων, ενώ στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο είκοσι τριών ατόμων ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης, με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις