Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σαρκοζί: Δεν σας δίνουμε λεφτά γιατί δεν μας ζητάτε

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στήριξη απο τη Γαλλία προς την Ελλάδα.  “Δεν είναι επιλογή μας να πάμε στο ΔΝΤ, θέλουμε ευρωπαϊκή λύση” είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του ‘Ελληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Νικολά Σαρκοζί είπε οτι η “Η Ελλάδα έκανε αυτό ακριβώς που της ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση, έλαβε τα μέτρα τα οποία αναμέναμε. Τα κράτη, λοιπόν, της ευρωζώνης οφείλουν να είναι δίπλα στην Ελλάδα”. Πρόσθεσε πως “η Ελλάδα δεν έχει την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης, άλλα αν ήταν απαραίτητο τα κράτη της ευρωζώνης θα έπαιρναν αυτή την απόφαση”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως οι όποιες επιθέσεις δέχεται η Ελλάδα από κερδοσκόπους, δεν θα είναι θέμα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, και θα αφορά το ίδιο το ευρώ.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο γάλλος πρόεδρος είπε πως ένα κράτος – μέλος της Ευρωζώνης που πλήττεται από τους κερδοσκόπους θα πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη των υπόλοιπων μελών της ζώνης του ευρώ. Στην ίδια ερώτηση ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα πίσω απο αυτά που είπε την περασμένη Τετάρτη περι προσφυγής στο ΔΝΤ και  απάντησε: “εμείς θέλουμε ευρωπαϊκή λύση. Δεν είναι επιλογή μας να πάμε στο ΔΝΤ”. Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης πως η  Ελλάδα δεν ζητάει χρήματα από τις άλλες χώρες, αλλα να δανείζεται με ανάλογους όρους με εκείνους των άλλων κρατών.

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευσαν στην επίσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Από τη γαλλική πλευρά στη συνάντηση παραβρέθηκαν η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ο υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.  

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε το Σάββατο πως “δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, ειδάλλως το ίδιο το ευρώ δεν θα είχε νόημα”.

«Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ», τόνισε ο Σαρκοζί στη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που είχε με γάλλους αγρότες, στα πλαίσια της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στα πλαίσια της προσπάθειάς του να εξασφαλίσει την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων του, συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, μετά την επίσκεψή του στη Γερμανία και τις επαφές του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, και πριν το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε