Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σαρωνικός: Συνεχίζεται η απάντληση – Η “εικόνα” των παραλιών

Σαρωνικός

Πολύς δρόμος υπάρχει ακόμη για να καθαριστεί τελείως ο Σαρωνικός. Αναλυτικά ποια είναι η κατάσταση των παραλιών σε διάφορες περιοχές.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 21.09.2017, θα προσεγγίσει το σημείο του βυθισμένου πλοίου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης, νέο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία απάντλησης και μεταφοράς των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγίου. Κάπως έτσι οι προσπάθειες μετά την οικολογική καταστροφή που υπέστη ο Σαρωνικός συνεχίζονται…

Σαρωνικός

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στη Σαλαμίνα και στην ευρύτερη περιοχή όρμου του Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών και 30 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές του νησιού και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης, όπως και στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος.

Σαρωνικός… η αυτοψία – Ποια είναι η κατάσταση στις παραλίες

Στη θαλάσσια περιοχή Ζέας δεν παρουσιάστηκε νέα επιφανειακή ρύπανσης. Συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας στον «Όρμο Αφροδίτης».

Μπροστά από την περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων παραμένει πλωτό φράγμα. Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού από ξηράς με απορροφητικά υλικά.

Στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στο Παλαιό Φάληρο η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε χθες συνεργείο 4 ατόμων στη θέση Μπάτη Αλίμου. Τοποθετήθηκαν επίσης δύο ακόμη φράγματα στο Α’ και Β’ Αλίπεδο Αλίμου.

Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερή.

Στην παραλία του Αγίου Κοσμά επιχείρησε χθες ιδιωτικό συνεργείο 14 ατόμων και μεμονωμένος εθελοντής. Μπροστά από το ΕΛΚΕΘΕ επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας 11 ατόμων. Στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α.) επιχειρούν συνεργείο καθαρισμού από την ακτή 12 ατόμων και μία αντλία.

Στη Γλυφάδα η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο συνολικά 34 ατόμων της αναδόχου εταιρείας και 03 εθελοντές, ένα βυτιοφόρο και ένα πιεστικό μηχάνημα.

Στην εγκατάσταση «ARC-BALUX» η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν 30 άτομα ιδιωτικής εταιρείας, 2 βυτία και 5 αντλίες. Έξω από την εγκατάσταση «ARC-BALUX» συνεχίζουν και επιχειρούν 2 αντιρρυπαντικά σκάφη του λιμενικού, ένα περιπολικό και ένα αντιρρυπαντικό της αναδόχου εταιρείας.

Σαρωνικός

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση κρίνεται βελτιωμένη. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρήθηκε ρύπανση, ωστόσο παραμένουν προληπτικά τα πλωτά φράγματα κατά μήκος της ακτογραμμής της λουτρικής εγκατάστασης «ASTIR BEACH» και εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΑΣΤΕΡΑΣ».

Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση, ενώ παραμένουν τα πλωτά φράγματα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «GRAND RESORT».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις