Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για το λιμάνι

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για το λιμάνι

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση της Λούκας Κατσέλη με τους λιμενεργάτες.

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλει η κυβέρνηση για να λυθεί η απεργία στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Η υπουργός Οικονομίας το πρωί συναντήθηκε με τους βουλευτές Πειραιά του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε τη βοήθεια τους για να σταματήσει η απεργία.

“Δεν πρόκειται να γίνει δικαστική παρέμβαση και να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Η υπουργός Οικονομίας επιμένει στο διάλογο και έχει ζητήσει εγγράφως τα αιτήματα των απεργών, για να συζητήσουν πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα.Πάντως η κινέζικη πλευρά έχει δώσει το πράσινο φως.

Οι άμεσα θιγόμενοι από την απεργία είναι οι έμποροι. Περισσότερα από 10.000 κοντέινερ βρίσκονται εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά, δημιουργώντας προβλήματα στην αγορά. Η ημερήσια απώλεια εσόδων για το Δημόσιο από την απεργία ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και σε μισό εκατ. ευρώ για τον ΟΛΠ.

«Η αγορά έχει κυριολεκτικά ‘παγώσει’, ενώ στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν θέσει σε καθεστώς ομηρίας το σύνολο σχεδόν της επιχειρηματικής κοινότητας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της εύρυθμης λειτουργίας του πρώτου λιμανιού της χώρας».αναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η Cosco φαίνεται ότι συζητά τροποποιήσεις στη σύμβαση, αρκεί το λιμάνι να λειτουργήσει.

Τα προβλήματα από την απεργία στον ΟΛΠ, που ήδη διαρκεί 15 ημέρες, είναι πολύ σοβαρά.
Συνάντηση με τους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά είχε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή της σύμβασης χωρίς όμως να φύγουν οι Κινέζοι από τη Μεσόγειο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε