Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε απεργία και πάλι οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Λίγο κράτησε η “ανακωχή” μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως για το επικείμενο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Απο τη Θεσσαλονίκη οι επαγγελματίες προαναγγέλουν νέες επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ μαζί με τους συναδέλφους τους των διεθνών μεταφορών ανακοίνωσαν δυναμικές κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Γ. Τζωρτζάτος δήλωσε ότι “αυτή τη φορά δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν ακόμη και αν τους πάρουν τις άδειες”

Νωρίτερα, μιλώντας στο Newsit ο προέδρος των ιδιοκτητών φορτηγών διεθνών μεταφορών Απόστολος Κενανίδης, δήλωσε επίσης ότι αποφασίστηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις από την Κυριακή το βράδυ επ’ αόριστον. Ο κ. Κενανίδης ανέφερε ότι η απεργία θα κρατήσει μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την απελευθερώση του επαγγέλματος ή να αλλάξουν τα επίμαχα άρθρα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι επαγγελματίες πραγματοποίησαν πορεία προς το Βελλίδειο ίδρυμα για να επιδόσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ακολουθούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους ανακόψουν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Μετά το τέλος της πορείας έξω από το Μακεδονία Παλάς, ομάδα που αποσπάστηκε απο το μπλόκ των διαδηλωτών εντόπισε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο ο οποίος κατευθυνόταν προς το ξενοδοχείο για να συμμετέχει σε εκδήλωση επιχειρηματιών και του επιτέθηκαν ενώ προπηλάκισαν αρκετούς από τους προσερχόμενους.

Επίσης, όπως δήλωσε στο Newsit ο αντιπρόεδρος του πανελληνίου σωματείου χερσαίων μεταφορών Ν. Παπασταματόπουλος, οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα από τη Λάρισα πορεία προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη “μέχρι να τους σταματήσει η αστυνομία” όπως είπε. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε