Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι άμεσα με λουκέτο σε οργανισμούς

Σε διαθεσιμότητα 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι άμεσα με λουκέτο σε οργανισμούς

– 73 οργανισμοί καταργούνται άμεσα, άλλοι 627 συγχωνεύονται
– Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι των οποίων καταργείται η θέση
– Μετακινήσεις, μετατάξεις και στο βάθος απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ουσιαστικά μπαίνει λουκέτο σε 700 φορείς του δημοσίου. Το νέο οργανόγραμμα προχωράει κανονικά και έτσι παίρνουν σειρά άμεσα για οριστικό λουκέτο 73 φορείς του Δημοσίου, ενώ άλλοι 627 θα συγχωνευτούν μεταξύ τους.

Τι σημαίνει αυτό;.

Από τα νέα οργανογράμματα που θα προκύψουν οι θέσεις θα είναι δραμματικά λιγότερες. Υπάρχουν οργανογράμματα σε φορείς που προβλέπουν μείωση ως και 60% των θέσεων εργασίας.

Έτσι υπολογίζεται ότι μόνο από αυτό το τμήμα των οργανισμών που αναδιοργανώνεται θα προκύψουν 13.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας μέρος μόνο του μισθού τους για ένα χρόνο και φυσικά κινδυνεύοντας στο τέλος των 12 μηνών να απολυθούν και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση, αφού η μισθοδοσία τους κατά τη διαθεσιμότητα θεωρείται ένα είδος αποζημίωσης.

Το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων στο δημόσιο θα περιλαμβάνει άλλους 800 οργανισμούς συνολικά 14 υπουργείων.

Ήδη έχει ζητηθεί απ’ όλα σχεδόν τα υπουργεία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Οι υπάλληλοι θα μπαίνουν τμηματικά σε διαθεσιμότητα έτσι ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει η διαδικασία μετακίνησής τους σε άλλες υπηρεσίες, εφόσον βέβαια προβλέπεται θέση για την ειδικότητά τους.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας το Δημόσιο δεν μπορεί παρά να κάνει ελάχιστες προσλήψεις και έτσι μαζί με τις πάγιες σε αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις οι θέσεις που θα μπορούν να καλυφθούν δεν είναι παρά ελάχιστες.

Έτσι μεγάλο μέρος των υπαλλήλων θα βρεθούν στην ανεργία εντός 12 μηνων απ’ τη μέρα που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε