Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα Αστυνομικός Διευθυντής για παράνομες συνταγογραφήσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αστυνομικός διευθυντής Υγειονομικού τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε εις βάρος του ΕΔΕ καθώς κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις ατομικών βιβλιαρίων υγείας αστυνομικών.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενέργησε προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από παραγγελία του εποπτεύοντος την Υπηρεσία, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπηρετεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, χρησιμοποιούσε τα ατομικά βιβλιάρια αστυνομικών ασθενών κατά τις επισκέψεις τους στο υπηρεσιακό ιατρείο, με αφαίρεση των σελίδων των βιβλιαρίων (εντολών υγειονομικής περίθαλψης) προκειμένου να αναγράφει ιατρικές εξετάσεις σε τρίτους ή να ιδιοποιείται εντολές υγειονομικής περίθαλψης (επισκέψεις) με σκοπό την απόκτηση οφέλους. 

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι Υγειονομικοί Αξιωματικοί του Σώματος δεν λαμβάνουν αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους αστυνομικούς, καθώς αυτές ανάγονται στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Στον όρο «αμοιβή» εμπίπτει και η τυχόν εγγραφή επισκέψεως Ιατρού ή παρακλινικών εξετάσεων, για όσους εκτελούν τέτοιες, στο βιβλιάριο νοσηλείας του ασφαλισμένου και η κράτηση της εντολής αποκόμματος του βιβλιαρίου.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε