Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σε εξέλιξη κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου – Κουτρουμάνη με ΠΝΟ

Οι ναυτεργάτες έχουν αποφασίσει απεργίες απο τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση προκειμένου να μην προχωρήσουν οι ναυτεργάτες στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εγαλλείλει, άρχισε στις 2:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης η κρίσιμη συνάντηση της αρμόδιου υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα, του υπουργείου Υγείας Νικόλαος Πολύζος, Ναυτιλίας Νικόλας Λίτινας, Λιμένων Αθανάσιος Πάλλης και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτική Δημήτρης Χαλκιώτης.

Από την πλευρά της ΠΝΟ συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων των συλλόγων υπαλλήλων του ΝΑΤ, του προσωπικού του Οίκου Ναύτη, των εργαζομένων στην Εστία Ναυτικών, των πολιτικών υπαλλήλων ΓΕΝΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι ναυτεργάτες, που κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012, να διατηρηθεί το καμποτάζ στην ακτοπλοΐα, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ΝΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτη και του ειδικού λογαριασμού των οικογενειακών επιδομάτων ναυτικών (ΕΛΟΕΝ). Ζητά, επίσης, να ιδρυθεί ειδικό ταμείο ανεργίας για τους Έλληνες ναυτικούς, να μην καταργηθεί το γραφείο ευρέσεως ναυτικής εργασίας και να μην ενταχθεί στον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε
Δεμένα από τη Δευτέρα τα πλοία – Αποφάσισε απεργία η ΠΝΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε