Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το θησαυρό του Αλή Πασά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εργασίες γεώτρησης για την ανεύρεση του χαμένου θησαυρού του Αλή Πασά, στους Αγίους Θεοδώρους, του δήμου Βασιλικής Τρικάλων…

Αν και από νωρίς το πρωί το ειδικό γεωτρύπανο έπιασε δουλειά, τελικά δεν κατάφερε μέχρι αργά το μεσημέρι να φθάσει το ποθητό βάθος που εικάζεται πως βρίσκεται ο θησαυρός. Σύμφωνα με πληροφορίες το τρυπάνι βρήκε σκληρό βράχο, από γρανίτη και η κοπή ήταν πιο αργή.

Το βάθος που μέχρι στιγμής έχει φθάσει η γεώτρηση φθάνει τα 25 – 26 μέτρα σε σύνολο 35 μέτρων που εικάζεται ότι υπάρχει ο χρυσός. Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα καθώς το Σαββατοκύριακο οι Υπηρεσίες δεν λειτουργούν.

Η πρώτη φάση της αναζήτησης του θησαυρού, περιλαμβάνει την τοποθέτηση κάμερας στο υπέδαφος για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει θησαυρός, σε ποιο ακριβές σημείο και ποιος είναι ο όγκος του.

Αμέσως μετά αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να ανασυρθεί ο θησαυρός.  Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές, σιγά-σιγά συγκεντρώνεται κόσμος και ΜΜΕ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ζωή των κατοίκων της περιοχής έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό, όπου οι συζητήσεις στα καφενεία των χωριών αφορούν μόνο την εύρεση του θησαυρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα Τρίκαλα ο θησαυρός του Αλή Πασά;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε