Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε ισχύ η απαγόρευση εξόδου για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Σε ισχύ η απαγόρευση εξόδου για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Απορριπτική είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στο αίτημα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να του επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Με βούλευμά τους τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών έκριναν ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα που υπέβαλε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, για άρση του όρου της απαγόρευσης εξόδου, που του έχει επιβληθεί.

Σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά και σε βάρος 27 προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα σε εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για πέντε κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στη εντολή που είχε διαβιβάσει για την άσκηση της ποινικής δίωξης, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης ζητούσε την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Proton, Λ. Λαυρεντιάδη στην Ελλάδα ώστε να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε