Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε “λευκό κλοιό” και σήμερα η Β.Ελλάδα – Έρχεται νέο κύμα χιονιά από την Τετάρτη

– Με αλυσίδες γίνεται και σήμερα η κίνηση των ΙΧ σε πολλούς δρόμους στη Βόρειο Ελλάδα
– Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία που χθες είχαν κλείσει λόγω παγετού
– Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τετάρτη βράδυ. Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει

Πολικές θερμοκρασίες παρά την ηλιοφάνεια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα εξαιτίας του παγετού καθώς πολλοί δρόμοι και σήμερα παραμένουν απροσπέλαστοι εαν δεν υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί  στους Ασπραγγέλους Ιωαννίνων -7.4 C , στο Περτούλι Τρικάλων  -7 C ,  στον Κονισκό Τρικάλων -6.5 C και -5.6 C στη Βλάστη Κοζάνης.

Φωτογραφία από δρόμο στο Νευροκόπι


Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Κλειστός παραμένει για όλα τα αυτοκίνητα ο δρόμος που συνδέει το χωριό Πετροκέρασα στη Θεσσαλονίκη με το Ζαγκλιβέρι.

Υποχρεωτική είναι η χρήση αλυσίδων σε πολλούς δρόμους στο επαρχειακό δίκτυο Δράμας, στην Χαλκιδική και στο Κιλκίς. Με την χρήση αλυσίδων γίνετε η πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα της Νάουσας (3/5 πηγάδια) και της Πέλλας (χιονοδρομικό κέντρο Βόρας)
  
Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων  από την Πτολεμαίδα προς το χωριό Βλάστης, από τα Γρεβενά προς Μέτσοβο, το χιονοδρομικό της βασιλίτσας και προς την Σαμαρίνα, ενώ ολόκληρο το δίκτυο της Φλώρινας είναι γεμάτο χιόνια όπως και η οδική σύνδεση με Καστοριά.

Το χιόνι έχει προκαλέσει πολλά προβληματα στους οδηγούς που κινούνται από το Μουζάκι προς Άρτα, Λ. Πλαστήρα, Καρπενήσι και Πετρίλο.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τετάρτη βράδυ

Παγετός με θερμοκρασίες υπό του μηδενός για ένα 24ωρο, χιόνια στην βόρειο Ελλάδα, έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και στην Αττική είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από την Τετάρτη το βράδυ.

Στην Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίκαλα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Δράμα ο χιονιάς θα επανεμφανιστεί για ένα 24ωρο και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες που σε πολλές περιπτώσεις θα διατηρηθούν κάτω του μηδενός για ολόκληρη την ημέρα.

Στην Αττική από το βράδυ της Τετάρτης θα σημειωθούν έντονες βροχές όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη σε Κρήτη βόρειο Αιγαίο και ιόνιο ενώ δεν αποκλείεται στην Κέρκυρα να χιονίσει.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε