Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Πειραιάς – Πάνω από 139 εκατ. ευρώ το χρέος

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το ετήσιο τοκοχρεολύσιο από το χρέος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ.

H εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του δήμου καθώς και το πρόβλημα που έχει προκύψει στο “Κανάλι -1”-“δημοτικό ραδιόφωνο” οι εργαζόμενοι του οποίου παραμένουν απλήρωτοι και συνεχίζουν να πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, αναμένεται να κυριαρχήσει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 το απόγευμα

Ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος που αναζητεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το χρέος του αγγίζει περίπου τα 139 εκατ. ευρώ, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση παρουσία και του προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Α. Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το ετήσιο τοκοχρεολύσιο από το χρέος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ. Επίσης η απογραφή στον Δήμο Πειραιά έβγαλε ότι υπηρετούν συνολικά 1.534 υπάλληλοι ως μόνιμοι και με συμβάσεις αορίστου.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Πειραιά, έθεσε το θέμα της αύξηση των κεντρικών πόρων του δήμου προκειμένου να είναι εγγυημένη η μισθοδοσία των υπαλλήλων του, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους του δήμου και να υπάρξει μία περίοδο χάριτος διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων ετών, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου και έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και τόνισε πως συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία των δύο πλευρών. “Φεύγω πιο αισιόδοξος από ότι ήρθα» -«Βρισκόμαστε σε διάλογο με την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Δήμου μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Στο μεταξύ επιστολή με την οποία ζητά ενημέρωση για τα διαλαμβανόμενα στο «Κανάλι 1 του Πειραιά» και τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του δήμου αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς του, από ελεγκτές του υπουργείου Εσωτερικών και του ΣΔΟΕ, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας.

Σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Πειραιά ο Γ. Μίχας ζητεί επίσης τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της έρευνας σε βάθος 20ετίας και της έκδοσης πορίσματος για τη διαμόρφωση του υπέρογκου χρέους του δήμου Πειραιά και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε