Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε περίπου ένα μήνα το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική – Ποιές περιοχές ακούγονται

Σε περίπου ένα μήνα το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική – Ποιές περιοχές ακούγονται

– Αν οι εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει άμεσα
– Τρεις δήμαρχοι διαμαρτύρονται ήδη και ζητούν να μην γίνουν κέντρα στις περιοχές τους
– Γιάννης Σγουρός: “Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε που θα γίνουν τα 3 κέντρα”
– Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει “τα μερεμέτια”

Η Αττική έδωσε τον τόνο με την απόφασή της να γίνουν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά όλο και κάτι διαρρεεται από εδώ και από εκεί.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, είπε ότι το πολύ σε 2 με 3 ημέρες θα γνωρίζουμε ποιές θα είναι οι περιοχές που θα γίνουν τα τρία κέντρα κράτησης. Αυτό, όπως είπε θα αποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει με δημάρχους μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αθηναίων που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το πρωί μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας, είπε μάλιστα, ότι εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, το πρώτο κέντρο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, το έργο της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν (π.χ. στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πια) σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Σγουρός, ανακοίνωσε χθες, την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο για δημιουργία τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Όπως είπε, στην επόμενη συνεδρίαση θα προταθούν και οι χώροι για την εγκατάσταση των μεταναστών και για το λόγο αυτό ζητά από τους δήμους να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα κέντρα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γ. Δρίκος και Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης και μάλιστα εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη δημιουργία των Κέντρων στην περιοχή τους, μάλλον δείχνει ότι έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα… χαρακώματα για τα 30 στρατόπεδα μεταναστών – Άρον, άρον ζητούν να φύγουν χιλιάδες μετανάστες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε