Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σε στρατιωτικές σχολές και όσοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή

Σε στρατιωτικές σχολές και όσοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή

Την προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η ελληνική καταγωγή όσων εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές. Επιπλέον έγιναν διορθώσεις στα σωματικά κριτήρια για όσες γυναίκες θέλουν να δώσουν εξετάσεις για κάποια στρατιωτική σχολή,με το 1.60 να είναι πλέον το όριο του ύψους που πρέπει να έχουν. μέχρι σήμερα ίσχυε το όριο του 1.65. Αυτά προέκυψαν μετά από συνεργασία που είχε η ηγεσία του Πενταγώνου με τον Συνήγορο του Πολίτη. 

Ήδη, στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων. 

Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση. 

Άδειες ανατροφής τέκνων σε άντρες στρατιωτικούς 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης έχει ήδη ανακοινώσει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να χορηγείται άδεια ανατροφής παιδιών και για τους πατέρες στρατιωτικούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε