Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε τεντωμένο σχοινί ο κατασκευαστικός κλάδος. Εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους τους επόμενους μήνες

Ζημιές και λιγότερα έσοδα οδηγούν τις εταιρείες σε πτώχευση.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης δεν αφήνουν τίποτα όρθιο,αφού χτύπησαν και τον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με έκθεση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανώνυμων Περιορισμένης Ευθύνης Τεχνικών Εταιρειών μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2010 οι δραστηριότητες του κλάδου μειώθηκαν κατά 20,2% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα τα δημόσια και τα ιδιωτικά τεχνικά έργα ήταν λιγότερα κατά 20,2% με αποτέλεσμα η απασχόληση στον συγκεκριμένο κλάδο να μειωθεί κατά 7,4%.Το ντόμινο όμως των εξελίξεων δεν σταματάει μόνο σε αυτά τα νούμερα. Παράλληλα υπήρξε μείωση της δημόσιας κατασκευαστικής δραστηριότητας κατά 22,4% και της ιδιωτικής κατά 16,80%

Μειώθηκαν και οι οικονομικές άδειες

Από την δίνη της κρίσης δεν θα μπορούσε να λείπει και η οικοδόμηση,η οποία έχει άμεση σχέση με τον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση,η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 25,3% το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Σε κίνδυνο πτώχευσης η εταιρείες λόγω ζημιών

Δύσκολη η κατάσταση για πολλές εταιρείες,είναι το συμπέρασμα της έκθεσης,αφού το17,2% παρουσίασε ζημιές ενώ το 68,2% μείωση των καθαρών κερδών.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου μιλώντας στο Newsit αναφέρει πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι,οι εταιρείες δεν θα αντέξουν.” Βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα όλων των εποχών. Φοβάμαι πως πολοί από τους χιλιάδες εργαζόμενους θα χάσουν την δουλειά τους” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε