Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σε ύφεση οι φωτιές σε Σάμο και Εύβοια – Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

ΦΩΤΟ από Σαμιακός Τύπος
ΦΩΤΟ από Σαμιακός Τύπος

Σε ύφεση βρίσκονται και οι δύο πυρκαγίες που ξέσπασαν χθες σε Σάμο και Εύβοια. Σε επιφυλακή παραμένει η πυροσβεστική. Κινδύνεψαν να καούν σπίτια.

Σε ένα μικρό μέτωπο το οποίο έχει μόνο μικροεστίες έχουν καταφέρει οι δυνάμεις της πυρόσβεσης, εναέριες και επίγειες, να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε από χθες το μεσημέρι στις 2:30 στην περιοχή Μακροχώραφο της Σάμου.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε διάφορα μέτωπα προς την περιοχή της Ζερβού.

Άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι εθελοντές πολίτες και ο στρατός, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά παρουσίαζε συχνά αναζωπυρώσεις.

Από αέρος αρχικά επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Ενώ, από το απόγευμα και ύστερα προστέθηκαν άλλα έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Με ένα C-130 έφθασε στο νησί ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά έχει περιοσθεί και οι πυροσβέστες προσπαθούν να καθαρίσουν τις μικροεστίες. Σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικές ώστε α μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και σήμερα θα πνέουν με μεγάλη ένταση.

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποιεί ρίψη στο μέτωπο της φωτιάς - ΦΩΤΟ από Σαμιακός Τύπος

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής γεμίζει για να κάνει ρίψη - ΦΩΤΟ από Σαμιακός Τύπος

Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 18.10, στην περιοχή Γαβαλάς του δήμου Ταμινέων, στο Αλιβέρι. Ωστόσο παραμένουν στο σημείο οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε