Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεφ στις γραμμές…του τραμ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέο σκάνδαλο με προσλήψεις τις τελευταίας στιγμής. Τις μαγειρικές του ικανότητες εξασκούσε στις…γραμμές του τραμ.

 

Δεν πρόκειται για κάποιο σώου στην τηλεόραση αλλά μια πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία. Οδηγός τραμ χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης, επόπτης ελέγχου και ασφάλειας γραμμών με προηγούμενη εμπειρία μόνο… στη μαγειρική, αλλά και συνεργάτες – σύμβουλοι σε θέσεις-κλειδιά, είναι μερικές από τις αρκετές προσλήψεις προσωπικού που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στην Τραμ Α.Ε. της Αθήνας!
 
Αυτό αναφέρει στο τελευταίο του 35σέλιδο πόρισμα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου. Το πόρισμα δόθηκε ήδη στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππα και έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
 
Το πόρισμα διαπιστώνει «πληθώρα παρανομιών και παρατυπιών στην εταιρεία Τραμ Α.Ε. προκειμένου να γίνουν αδιαφανείς προσλήψεις», ενώ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής εισηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της διοίκησης της Τραμ Α.Ε.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα “Νέα” και βάσει το πόρισμα μόλις την προηγούμενη ημέρα της προκήρυξης των εθνικών εκλογών εγκρίθηκε η πρόσληψη 62 ατόμων, ύστερα από ολιγόλεπτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης και χωρίς να κρατηθούν πρακτικά! Επίσης, ανάμεσα στο υπό πρόσληψη προσωπικό που κατέφθανε στην Αθήνα με τρένο «για να συμμετάσχει στις συνεντεύξεις» περιλαμβάνονταν και μόνιμοι κάτοικοι επαρχιακών πόλεων!
 
Στο πόρισμα καταγράφεται και η πρόσληψη (απόφαση 899/16.06.2009) ενός ατόμου, «χωρίς πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής, με σύμβαση ορισμένου χρόνου ενός έτους, ως συμβούλου της διοίκησης, με μηνιαίες απολαβές 4.300 ευρώ».
 
Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο καταγγελίας συνολικά 154 συμβάσεων που υπογράφτηκαν το 2009, ενώ επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η μείωση του προσωπικού προκειμένου να μην αποτελέσει η Τραμ Α.Ε. ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των ζημιογόνων εταιρειών. Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν χθες πως, «αν και από την έρευνα του εισαγγελέα επιβεβαιωθούν οι παρανομίες στη διαδικασία των προσλήψεων, οι εμπλεκόμενοι σε αυτές θα απομακρυνθούν από την Τραμ Α.Ε.».
 
Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έκαναν «φύλλο και φτερό» την Τραμ Α.Ε. έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Υποδομών Δ. Ρέππα, ο οποίος όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «στις 30.10.2009, επισήμανε την ανάγκη διερεύνησης της αύξησης προσωπικού στην Τραμ, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν αύξησε ανάλογα το δίκτυό της, ενώ παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημίες άνω των 100 εκατ. ευρώ».
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε