Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο προβλέπει Τούρκος σεισμολόγος – Τι λένε οι Έλληνες επιστήμονες

Ο Αχμέτ Ερτζάν προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων μιλώντας σε τουρκικά μέσα δήλωσε πως μετά το σεισμό της Βαν, είχε προβλέψει πως θα συμβεί σεισμός 7,2 ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, στο Καράμπουρουν και στη Φώκαια.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αχμέτ Ερτζάν  “ο χθεσινός σεισμός 5,1 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια κοντά στη Μυτιλήνη είναι ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο μας λέει “προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό 5.1 Ρίχτερ».

O Tούρκος σεσμολόγος Αχμέτ Ερτζάν

Ο Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί επίσης  πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας “όταν έγινε ο σεισμός της Βαν στην Τουρκία είχα πει και στο Newsit ότι ο σεισμός αυτός είναι αδύνατον να διεγείρει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο ο οποίος απέχει γύρω στα 1.200 χιλιόμετρα μακριά. Οπότε είναι παρατραβημένο και σενάριο επιστημονικής φαντασίας να αναφέρουμε ένα τέτοιο γεγονός. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά στη γέννηση επικινδυνότητας ενός σεισμού στο Αιγαίο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σεισμός μεγάλος στο Αιγαίο που υπερβαίνει τα 6 ρίχτερ γίνεται μια φορά το χρόνο και συνήθως σε θαλάσσιες περιοχές. Αλλά ένας σεισμός για να δημιουργήσει ένα κύμα τσουνάμι πρέπει να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πράγμα πολύ σπάνιο να γίνει. Από εκεί και πέρα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι στο Αστεροσκοπείο Αθηνών λειτουργεί το κέντρο παρατήρησης τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ και δε νομίζω να χρειαζόμαστε εκτιμήσεις επικινδυνότητας από τους γύρω μας”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμό 7.2 Ρίχτερ στο Αιγαίο προβλέπει τούρκος σεισμολόγος. ” Ο χθεσινός σεισμός ήταν προειδοποιητικός”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε