Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σενάρια ανασχηματισμoύ “φουντώνει” ο Θ. Πάγκαλος

Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης “ανοίγει” θέμα ανασχηματισμού της Κυβέρνησης.

“Το βρίσκω μάλλον πιθανό η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές να μήν συνεχίσει χωρίς αλλαγές μετά το τέλος της τετραετίας” αναφέρει ο κ. Πάγκαλος στη συνέντευξη και προσθέτει: “Το πότε θα αισθανθεί ο πρωθυπουργός οτι ένας γενικευμένος ανασχηματισμός και όχι αντικατάσταση ενός ή δύο υπουργών είναι απαραίτητος, είναι θέμα δικής του ευθύνης”.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση απορρίπτει τη λογική ότι “το ΠΑΣΟΚ κάνει ως κυβέρνηση τα αντίθετα απ΄ ότι έλεγε ως αντιπολίτευση”, αντιπαραθέτοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, όπως ο Καλλικράτης, το ασφαλιστικό σύστημα και άλλα, ενώ για τα αυστηρά οικονομικά μέτρα τα οποία έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ιστού της χώρας, τα χαρακτηρίζει απαραίτητα με την ένοια ότι στόχος τους ήταν η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η εξασφάλιση της ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος, η αποφυγή της χρεοκοπίας και η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στις διενείς αγορές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται ότι πιθανόν να παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και αστοχίες, ενώ για τις διαφωνίες και τις “κόντρες των υπουργών” απαντά πως “κυβερνήσεις χωρίς διαφωνίες δεν υπάρχουν”, αλλά το ζητούμενο είναι η σύνθεση όλων των απόψεων για το δημόσιο συμφέρον. Ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τον γενικότερο μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα. Προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπολύει επίθεση κατα του Α. Σαμαρά λέγοντας οτι “ταυτίζεται”με τον Κ. Καραμανλή.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη, “ο κ. Σαμαράς επέλεξε να αυτοκτονήσει πολιτικά, υιοθέτησε το σύνολο του αρνητικού απολογισμού του προκατόχου του, σε μία εποχή που ο ελληνικός λαός ανακαλύπτει την παταγωδη αποτυχία της ηγεσίας της ΝΔ και ζεί στο πετσί του τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας”.

Για το ΚΚΕ σημειώνει ότι έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του με το πολίτευμα της χώρας και το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα. Για τα άλλα κόμματα της αριστεράς τονίζει ότι χρησιμοποιούν μια ψευδοεπαναστατική φρασεολογία και για την Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι έχει δυνατότητες να διαμορφώσει έναν νεόκοπο πολιτικό λόγο, αλλά αν θα πετυχει στην προσπάθειά της εξαρτάται από την ίδια.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε