Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σέρρες: Οδηγοί ταξί κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε συμβολική κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα προχώρησαν στις 11.30 το πρωί οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί του νoμού Σερρών αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους…

Η κατάληψη των συνόρων διήρκησε μισή ώρα, χωρίς να προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς να χρειαστεί ή επέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσής Σερρών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί του νομού Σερρών «Άγιος Χριστόφορός» Απόστολο Μπάρμπα, στη 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί οι Σερραίοι οδηγοί συμμετέχουν καθολικά ,ενώ προειδοποιούν «ότι τα μέτρα θα σκληραίνουν» αν δεν επιτευχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Κύριο αίτημα των Σερραίων οδηγών ταξί είναι, μεταξύ άλλων, να ληφθούν υπόψη της κυβέρνησης, για την επιβολή των νέων μέτρων, τα πληθυσμιακά κριτήρια, ώστε να καθιερωθεί ο αλγόριθμος σύμφωνα με τον οποίο να προκύπτει ο αριθμός των ταξί ανά 1.000 κατοίκους.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών οδηγών ταξί συμμετείχαν στις Σέρρες τα 110 ταξί της πόλης και οι οδηγοί της περιφέρειας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οδηγοί ταξί ώστε να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες .

Νωρίτερα οι οδηγοί ταξί των Σερρών έκαναν πορεία από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Σερρών με κατεύθυνση προς το κτίριο του διοικητηρίου της Περιφερείας Κ. Μακεδονίας στην πόλη των Σερρών, όπου κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας αν δεν βρεθεί άμεσα λύση» τονίζει ο πρόεδρος των Ταξί Απόστολός Μπάρμπας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε και δείτε εικόνες από τις κινητοποιήσεις ταξιτζήδων στην Αθήνα


Έβαλαν φωτιά σε ταξί στο κέντρο του Ηρακλείου – Χάος και στην Κρήτη από την απεργία ταξιτζήδων


Ταξί έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε