Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σέρρες: Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν οι αγρότες

Σέρρες: Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν οι αγρότες

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού στα μέσα του μήνα.

Οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τους ελέγχους του ΕΛΓΑ, για τις αυστηρές διατάξεις που έχουν εκδοθεί για την καλλιέργεια του καλαμποκιού, καθώς και την παύση του “κόκκινου πετρελαίου” (αγροτικό πετρέλαιο), καθώς αναγκάζονται τα τελευταία τρία χρόνια να χρησιμοποιούν, για τα αγροτικά τους μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.

Στο μεταξύ στάση αναμονής τηρούν, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και η Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ), οι οποίες δεν θα συμμετέχουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, στον χορό των κινητοποιήσεων που άνοιξαν οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι, μετά από συνάντηση που είχαν τα δυο προεδρεία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣ, Κώστας Ξενιτίδης αυτό που περιμένουν είναι να δουν κατά πόσο οι δεσμεύσεις υλοποιούνται, δίνοντας πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση.

Ωστόσο οι κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών δηλώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων του νομού, Δημήτρη Τσιτσιλίδη, “οι προτάσεις των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων δεν τους ακουμπούν καθόλου”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε