Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σφαγή” στη ΝΔ για την “αυτοκάθαρση”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η δήλωση Σαμαρά ότι “όσοι με τη συμπεριφορά τους…

προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του δεν έχουν θέση στο κόμμα”, άναψε φωτιές στη ΝΔ.

Ήδη δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Κ.Καραμανλή -οι κύριοι Παυλόπουλος και Στυλιανίδης- έσπευσαν να υπεραμυνθούν των επιλογών του πρώην πρωθυπουργού. Ο Πρ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι “δεν θα πάρουμε διαζύγιο με την κυβέρνηση Καραμανλή. Μπορεί να έκανε ορισμένα λάθη, αλλά έκανε σημαντικά βήματα και το έργο της θα φανεί σύντομα”.

Η ερμηνεία που δίνεται στις δηλώσεις Σαμαρά δεν είναι σωστή, σημείωσε ο Ευρ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως “για πολλά γεγονότα έχει τοποθετηθεί η κοινωνία και σε άλλα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί έγινε επιμελημένη δουλειά σε πολλά ζητήματα”.

 

Στον αντίποδα ο Θ.Καράογλου σημείωσε πως “όταν πάει να βουλιάξει ένα καράβι, πετάνε πρώτα τη σαβούρα”, προσθέτοντας πως “αν φύγουν 10, 15, 20 ή 30 στελέχη δεν χάλασε ο κόσμος, αντίθετα μπορεί να είναι και λυτρωτικό”.

Επιπλέον ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μαξ. Χαρακόπουλος τόνισε πως “συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συμβαδίζουν με τον αξιακό κώδικα της παράταξής μας και προκαλούν την κοινωνία, δεν έχουν θέση στη νέα Νέα Δημοκρατία που οικοδομούμε με τον Αντ. Σαμαρά”, ενώ και ο γραμματέας της Κ.Ο., Κ. Τασούλας επισήμανε ότι τα περί αυτοκάθαρσης “δεν είναι μήνυμα ανθρωποφαγίας, αλλά νέας πορείας”.

 

Τριβές και για την εκλογή νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ

 

Τη δυσφορία του κ. Σαμαρά προκάλεσαν και τα προχθεσινά πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ μελών της ΟΝΝΕΔ που οδήγησαν έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο, ενώ έντονη ανησυχία υπάρχει και για την έκβαση της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, που θα γίνει από τη βάση στις 18 Απριλίου.

 

Ο… ανεπισήμως «εκλεκτός» της Ρηγίλλης Κ. Χατζής (συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού και «παιδί» του Κ. Μαρκόπουλου) εμφανίζεται τρίτος στις μετρήσεις και φήμες κάνουν λόγο για άσκηση πιέσεων προς τον Β. Αξιώτη (λέγεται ότι τον στηρίζει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου) να αποσυρθεί υπέρ του πρώτου, καθώς ο τρίτος υποψήφιος Ανδ. Παπαμιμίκος (στενός συνεργάτης του Ευρ. Στυλιανίδη) δείχνει να έχει πάρει σαφές προβάδισμα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε