Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σήμερα αποφασίζει η ΠΝΟ για το μέλλον της απεργίας

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία δε θα πραγματοποιούν δρομολόγια ως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.

Με μυστική ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε «τη συνέχιση της απεργίας με 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 21-10-2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Κυριακή 23-10-2011 και ώρα 06.00», γιατί θεωρεί πως «δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δ αιτημάτων της Ομοσπονδίας».

«Η ΠΝΟ δεν αγνοεί το γεγονός ότι οι φίλοι επιβάτες υφίστανται ταλαιπωρία, πλην όμως, έχει τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται και κατανοούν πλήρως τα αιτήματα των Ελλήνων ναυτεργατών και τους λόγους, που τους οδήγησαν στην κάθοδο σε απεργία, η αποκλειστική ευθύνη της οποίας βαρύνει την Κυβέρνηση και μόνο για την έλλειψη ευαισθητοποίησης της και την σαφή βούλησή της να ποδοπατήσει εργατικές κατακτήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Το απόγευμα η ΠΝΟ είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Χρυσοχοϊδη στην οποία εξετάστηκαν τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ο κ. Χρυσοχοϊδης απαντώντας στα αιτήματα της απεργίας της Ομοσπονδίας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και διατηρείται η αυτονομία του.
2. Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.
3. Ο Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) θα εκσυγχρονισθεί.
4. Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.

Ωστόσο, στην αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, οι οποίες συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα, προκαλώντας ήδη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία πολλών νησιών.

Μάλιστα, αύριο στις 11 το πρωί οι ναυτεργάτες θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, στη Δραπετσώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη μέρα απεργίας – Όλο το απεργιακό δελτίο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε