Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σήμερα η κηδεία του άτυχου δημάρχου – Τον πρόδωσε η καρδιά του

Πέθανε ξαφνικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ενώ βγήκε πρώτος σε ψήφους. Συγκλονισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι και συνεργάτες, μιλάνε στο TLIFE. Σήμερα το τελευταίο αντίο…

Συγκλονισμένοι είναι όλοι από τον ξαφνικό θάνατο του υποψηφίου δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ο 46χρονος πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Δευτέρας, βυθίζοντας σε θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του και τους συνεργάτες του, αλλά και ολόκληρη την Χαλκηδόνα. Ο Γιώργος Αποστολάκης ήταν από τους πιο αγαπητούς δημάρχους που πέρασαν από την πόλη του και ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. 

                                          Πήγαινε στο γιατρό την ώρα που τον πρόδωσε η καρδιά του

Το κλίμα που επικρατεί στο γραφείο του στο Δημαρχείο είναι πένθιμο με τους συνεργάτες του να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο και απλοί δημότες που θέλουν να εκφράσουν τα συλληπητήριά τους για τον αγαπημένο τους δήμαρχο. Ο 46χρονος, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν στενοί συνεργάτες στο TLIFE δεν είχε ιατρικό ιστορικό ωστόσο τις τελευταίες μέρες δεν ένιωθε καλά. Η εκλογική αναμέτρηση δεν ήταν κάτι που τον άγχωνε καθώς γνώριζε την δημοτικότητά του ανάμεσα στους ψηφοφόρους, ωστόσο είχε έντονη αδιαθεσία από την Πέμπτη. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Γιώργος Αποστολάκης, λίγο πριν το τραγικό γεγονός, είχε τηλεφωνήσει σε φίλο του καρδιολόγο και κατευθυνόταν στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” όταν συνέβη το μοιραίο.

Το TLIFE βρέθηκε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε και μίλησε με τον επιμελητή καρδιολόγο, Διονύση Αντωνάκο που ήταν εκείνη την ώρα εκεί: “Μου τον φέρανε νεκρό. Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα θα εξακριβώσει από τι πέθανε. Κάναμε προσπάθεια ανάνηψης γαι μισή ώρα περίπου, δεν πήρε καθόλου μπροστά, καρδιοαναπνευστική αναζογώνηση δηλαδή, μας είπαν ότι μισή ώρα πριν είχε συμβεί το περιστατικό αλλά όταν ήρθε σε εμάς ήταν ήδη νεκρός.”

                                                          Όλα στο γραφείο του είναι όπως τα άφησε

”Δεν ηταν για να φύγει αυτός ο άνθρωπος. ‘Ηταν άνθρωπος σε άκουγε, ερχόταν δίπλα σου, έλυνε προσπαθούσε να λύσει ότι προβλήματα είχε. Δεν έχουν σταματήσει τα τηλέφωνα. Δεν το πιστεύει ο κόσμος ούτε εμείς το πιστεύουμε, ότι αυτός ο άνθρωπος έφυγε. Έμπαινε μέσα και ήταν η χαρά του Δημαρχείου. Χάσαμε ένα φίλο όχι μόνο ένα προϊστάμενο. Άδικο!”, μας λέει η Κατερίνα.

Οι δημότες είχαν ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στο προσωπό του καθώς στις φετινές εκλογές του έδωσαν την πρωτιά με ποσοστό 33,5% και 5.720 ψήφους. Ο Γιώργος Αποστολάκης εξελέγη Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας το 2006 και η επιτυχημένη θητεία του του έδωσε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο των εκλογών. “Είχε κάνει μεγάλη ανατροπή. Όλη η Χαλκηδόνα τον αγαπούσε πάρα πολύ. Ακόμα πρακτικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί ήμασταν όλη νύχτα στους δρόμους και δεν έχει αποφασιστεί κάτι”, μας εξηγεί η γραμματέας του. “Δεν τον είχα δει πριν το τραγικό συμβάν. Μόνο στο τηλέφωνο είχαμε μιλήσει, τον είχανε δει οι υπόλοιποι συνεργάτες του όμως. Ο θάνατός του μας έχει συγκλονίσει όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε”, συνεχίζει συντετριμένη η ίδια.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ρεπορτάζ: Κική Τσολακίδη, Άρτεμις Θύμιου
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, Κική Τσολακίδη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε