Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σήμερα κρίνεται η βαθμολόγηση των πανελλαδικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το υπουργείο Παιδείας τροποποίησε την υπουργική απόφαση για την πληρωμή των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων και τώρα μένει να λάβει τις αποφάσεις της η ΟΛΜΕ.

Η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει «παγώσει» προκαλώντας έντονη ανησυχία στους μαθητές, καθώς οι εκπαιδευτικοί απέχουν διαμαρτυρόμενοι για το ύψος των αποζημιώσεων.

Το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι τροποποιεί προηγούμενη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας και έτσι επιλύεται το ένα από τα δύο αιτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την πληρωμή εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Λύνεται, δηλαδή, το ένα αίτημα της άμεσης καταβολής με Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ)», αναφέρει η ανακοίνωση. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το θέμα του ύψους των αμοιβών, οι οποίες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα για μία κατηγορία από τους εμπλεκόμενους που είναι το επικουρικό προσωπικό. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που καταχωρούν τις βαθμολογίες.

Απομένει η αντίδραση της ΟΛΜΕ μετά από αυτή την εξέλιξη. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδριάζει σήμερα το πρωί για να καθορίσει τη στάση του, αν δηλαδή θα συνεχίσει την αποχή ή όχι. 

Διαβάστε επίσης
Στον αέρα ακόμη η βαθμολόγηση των Πανελλαδικών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε