Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Ενισχύουν τα μπλόκα

Περισσότερα απο 750 φορτηγά βρίσκονται σε κομβικά σημεία του λεκανοπεδίου – Δείτε video και φωτογραφίες
– Ενταση το πρωί στην Ελευσίνα – Οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά

Κλιμακώνουν τον πόλεμο με την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Τα μπλόκα ενισχύθηκαν και απο το πρωί βρίσκονται στους δρόμους περισσότερα απο 750 οχήματα.

Λίγο μετά τις 5 περίπου 30 φορτηγά που βρίσκονταν στο μπλόκο της Μεταμόρφωσης ξεκίνησαν, συνοδεία περιπολικών,  με προορισμό το μπλόκο της Ελευσίνας, όπου και έφτασαν. Εκαναν κατάληψη στα διόδια αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν. Στη συνέχεια, όπως είχαν προγραμματίσει, ξεκίνησαν για την επίστροφή τους στη Μεταμόρφωση.

ΩΡΑ 17.30 ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

ΩΡΑ 17.15 ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Τα μπλόκα αυτή τη στιγμή παραμένουν στις εισόδους της Αθήνας, στις εθνικές οδούς, στο Χαϊδάρι, στο Μαρκόπουλο και στην Μεταμόρφωση, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να παρεμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία των οχημάτων. Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

Το πρωί σημειώθηκε ένταση στο μπλόκο της Ελευσίνας όταν οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης με ξένες πινακίδες εμποδίστηκαν απο τους απεργούς να περάσουν προς την Αθήνα.

Τα μπλόκα πάντως διαρκώς ενισχύονται, καθώς οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τραβήξουν ίσως την κατάσταση στα άκρα μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, προειδοποιούν με αιφνιδιαστικές κινήσεις με την κυβέρνηση, ωστόσο να δείχνει ανυποχώρητη, χωρίς όμως να θέλει να τραβήξει το σχοινί.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές και η Τροχαία βρίσκονται σε στάση αναμονής έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν οι ιδιοικτήτες είτε ολοκληρωτικό κλείσιμο κάποιου δρόμου, είτε ενδεχομένως μία πορεία προς το κέντρο της Αθήνας. Για το λόγο αυτό, την ώρα που τα φορτηγά περνούσαν απο τη διασταύρωση της Λ. Κηφισού με τη Λ. Καβάλας αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο προς Αθήνα και “έστελναν” τα αυτοκίνητα στον παράδρομο, για περίπου 50 μέτρα.

Πάντως, η κυβέρνηση αφήνει να ενννοηθεί ότι η δικαιοσύνη θα παρέμβει σε περίπτωση παρακώλλυσης συγκοινωνιών ή όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής στο Mega εάν υπάρξει καταγγελία τότε θα παρέμβει η δικαιοσύνη.

Θεσσαλονίκη

Σε κομβικά σημεία οδικών αξόνων της Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης Βόρειας Ελλάδας, έχουν παρατάξει τα οχήματά τους. Φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν παρατεταγμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πύλη 16, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα, στις αποθήκες του Lidl. Συνολικά 330 οχήματα είναι ακινητοποιημένα.

Την Τρίτη, οι αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδα θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ελλείψεις στην αγορά – Προβλήματα στις εξαγωγές

Την ίδια ώρα, εμφανεις είναι πλέον οι ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ήδη, αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε αναστολή μέρους ή και του συνόλου της παραγωγικής λειτουργίας τους, το τελευταίο 48ωρο, λόγω ελλείψεων σε καύσιμα και πρώτες ύλες.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους φορτηγατζήδες να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Κανένα πρόβλημα στα βενζινάδικα

Τα πρατήρια είναι πλήρως εφοδιασμένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έλλειψης καυσίμων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Η τροφοδοσία της αγοράς, προσθέτει, συνεχίζεται ομαλά, μετά την άρση του πλαφόν και οι καταναλωτές κανένα πρόβλημα εφοδιασμού δεν έχουν. Η Ομοσπονδία συνιστά ψυχραιμία ενώ καλεί τους καταναλωτές να μη πανικοβάλλονται από φήμες περί ελλείψεων καυσίμων και τους βενζινοπώλες να λειτουργούν επαγγελματικά και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα εξυπηρέτησης και προστασίας των καταναλωτών από φαινόμενα ανασφάλειας και πανικού.

ΩΡΑ 15.00 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 15.10 ΕΛΕΥΣΙΝΑ. ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 15.20 ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε