Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκληρές ποινές στη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς – Ένταση από τους συγγενείς

Σκληρές ποινές στη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς – Ένταση από τους συγγενείς

Μεγαλύτερες ποινές από αυτές που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβάλλονται ποινές κάθειρξης στους:

– Χάρη Χατζημιχελάκη, κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

– Παναγιώτη Αργυρού, 25ετής κάθειρξη (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

– Γιώργο Καραγιαννίδης, κάθειρξη 20 ετών (σύνολο 32)

– Παναγιώτη Μασούρα, κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών (συνολική ποινή 19 χρόνια)

– Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, κάθειρξη 11 ετών (με συνολικές ποινές 19 ετών).

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μανόλη Γιόσπα, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί για κατηγορίες, που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών. Στον Γιόσπα, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Στο δικαστήριο υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια ρώτησε ενώπιον του δικαστηρίου τον εντολέα του αν επιθυμεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε αρνητική απάντηση.

Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και η υπεράσπιση, σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός πως, όπως λένε, το δικαστήριο επέδειξε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των καταδικασθέντων έκρινε πως η συμμετοχή τους στην οργάνωση ήταν ολιγόμηνη.

Το δικαστήριο εξετάζει τα αιτήματα για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Ένταση και συνθήματα μετά την απόρριψη των αιτημάτων

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε πως δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα των Παναγιώτη Μασούρα και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους και να αφεθούν ελεύθεροι. Οι δυο, μαζί με τους Χάρη Χατζημιχελάκη, Παναγιώτη Αργυρού, Γιώργου Καραγιαννίδη και Αλέξανδρου Μητρούσια οδηγήθηκαν στη φυλακή. Εκτός έμεινε μόνο ο Μανώλης Γιόσπας, του οποίου η ποινή φυλάκισης, 2 ετών και 9 μηνών, ανεστάλη επί τριετία.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν η μητέρα της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη επιχείρησε να πλησιάσει προς την αίθουσα διασκέψεων και να μιλήσει στους δικαστές. Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ακουστούν συνθήματα αποδοκιμασίας μέσα στην αίθουσα.

Λίγο αργότερα, ο πατέρας της κατηγορούμενης, την ώρα που οι αστυνομικοί την οδηγούσαν προς τα κελιά, επιχείρησε να μιλήσει στην κόρη του, αλλά εμποδίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι περίπου 70 παρεβρισκόμενοι αντέδρασαν με φωνές και συνθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένοχοι οι 6 από τους 9 κατηγορούμενους για τους «Πυρήνες»

Σήμερα η ετυμηγορία για τους “Πυρήνες της Φωτιάς”

Πυρήνες: Την ενοχή 6 κατηγορούμενων ζητά ο εισαγγελέας

Αποφυλακίζεται ο Π. Μασούρας, κατηγορούμενος των Πυρήνων της Φωτιάς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε