Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Σκληρή γραμμή” βγάζουν οι κάλπες στα “Κατεχόμενα”

“Σκληρή γραμμή” βγάζουν οι κάλπες στα “Κατεχόμενα”

Δύο πολιτικές σε σχέση με το Κυπριακό αναμετρώνται στις«προεδρικές εκλογές» της Κυριακής στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στις οποίες αντίπαλοι είναι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου.

Ο Ταλάτ δηλώνει ότι υποστηρίζει τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, αν και κάποιες θέσεις του στις έως τώρα διαπραγματεύσεις με τον Κύπριο Πρόεδρο, Δ. Χριστόφια, δημιουργούν ορισμένα ερωτηματικά. Από την άλλη, ο Έρογλου τάσσεται ανοικτά υπέρ της λύσης της συνομοσπονδίας και είναι ο εκφραστής της σκληρής γραμμής.Ο νικητής των «εκλογών» θα είναι και ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις «εκλογές» θα κερδίσει ο Έρογλου και ότι το «εκλογικό σώμα», που αποτελείται από Τουρκοκύπριους και έποικους από την Τουρκία ενδιαφέρεται περισσότερο για τα οικονομικά προβλήματα παρά για το Κυπριακό.

Η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας έπεσε χθες βράδυ με συγκεντρώσεις των Ταλάτ και Έρογλου στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και με τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος και οι άλλοι πέντε υποψήφιοι.

Ο Ταλάτ κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο ότι δεν έχει όραμα για λύση του Κυπριακού. Επίσης, κατηγορεί τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, ότι υποστηρίζει τον Έρογλου «για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη, όταν βρεθεί στην εξουσία».

Ο Έρογλου εμφανίστηκε, χθες βράδυ, πολύ αισιόδοξος και χαρακτήρισε τον Ταλάτ ως «αριστερό τρομοκράτη». Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Δ. Χριστόφια, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Ταλάτ, ο Έρογλου δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη μέρα που θα βρεθεί απέναντι του, ως εκπρόσωπος της κυρίαρχης -κατά την έκφρασή του- «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, χθες βράδυ σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ταλάτ και του Έρογλου, όταν αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του δεύτερου επιχείρησε να περάσει από τον χώρο της συγκέντρωσης του αντιπάλου του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε