Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκοτώνουν την Αθήνα σιγά – σιγά – ‘Αντρο τοξικομανών και κλεφτών ο ‘Αγιος Κωνσταντίνος!

Σκοτώνουν την Αθήνα σιγά – σιγά – ‘Αντρο τοξικομανών και κλεφτών ο ‘Αγιος Κωνσταντίνος!

Σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο γεμάτο σύριγγες, πεταμένα κλοπιμαία ακόμη και ναρκωτικά έχει μετατραπεί ο περίβολος του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.

 Ακριβώς απέναντι από το Eθνικό Θέατρο και λίγα μόλις μέτρα από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας ο σιδερένιος φράχτης των δύο μέτρων που τοποθετήθηκε γύρω από την εκκλησία, μετά τον σεισμό του 1999, δεν έχει σταθεί ικανός να κρατήσει μακριά τα κλεφτρόνια της περιοχής, τους τοξικομανείς αλλά και τις συμμορίες των αλλοδαπών κυρίως αλγερινών και σομαλών που βρίσκουν εκεί καταφύγιο και έχουν μετατρέψει τον χώρο σε εστία μόλυνσης.

Οι εικόνες που κατέγραψε το Νewsit είναι αποκαλυπτικές:

Μέρα μεσημέρι, με την βοήθεια κατοίκου της περιοχής μπήκαμε στον περίβολο του ναού, καθώς όπως μας είπε την νύχτα είναι αδύνατον να μπει κανείς και να βγεί ζωντανός.

 

Μέχρι και αυτοσχέδια κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί στις σκαλωσιές του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου…

 

Πεταμένα κλοπιμαία και σακουλάκια που είχαν την σκόνη του θανάτου

Σύρριγες πεταμένες παντού

Τόσο ο ιερέας του ναού πατέρας Σεραφείμ όσο και η επιτροπή του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου έχουν έρθει κατ’ επανάληψη σε επαφή με την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη προκειμένου να καθαριστεί ο περίβολος της εκκλησίας, που αποτελεί εστία μόλυνσης αλλά ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε.

Ακούστε τι δήλωσε στο newsit η κα. Σπυριδούλα Παύλου εκπαιδευτικός και μέλος της επιτροπης του ναού.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος άρχισε να κτίζεται από το 1871 και τελείωσε το 1893 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να εορταστεί η γέννηση του διαδόχου, Κωνσταντίνου Α´.

Αρχιτέκτονας ήταν ο Λυσανδρος Καυτατζόγλου ο οποίος και πίστευε ότι η σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική έπρεπε να βασίζεται στο αρχαίο ελληνικό στοιχείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε