Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σκούπισμα και “αποθήκευση”

Την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας με αστυνομικές επιχειρήσεις «σκούπα» αποφάσισε η υπηρεσιακή κυβέρνηση με εκτελεστή τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Μάλιστα χθες, ο ίδιος αλλά και ο υφυπουργός του Ελ. Οικονόμου πήγαν μέχρι τη Λ. Συγγρού προκειμένου να πάρουν και την «συγκατάθεση» του Αντώνη Σαμαρά.

Μετά την συνάντησή τους ο κ. Χρυσοχοίδης δήλωσε πως θα γίνουν «άμεσες ενέργειες» προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση μιας ιστορικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος τους διαβεβαίωσε «ότι θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την επιχείρηση, ούτως ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα πραγματικά να ανασάνει η πόλη».

«Υπηρεσιακές» πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον «ασφαλή», και με πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας, εορτασμό της Εθνικής Επετείου, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση 6 από τα 8 στρατόπεδα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής παράνομων μεταναστών. Ουσιαστικά δίνεται το «σάλπισμα» για την έναρξη των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκαθάρισης της πρωτεύουσας από τους παράνομους μετανάστες.

Όσοι «σκουπίζονται» στη συνέχεια θα «αποθηκεύονται» σε αυτά τα στρατόπεδα επ’ αόριστον, καθώς δεν έχει καθοριστεί η συνέχεια της πορείας τους.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, πρόκειται να παραχωρηθούν τα δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα του Στρατού στην περιοχή του Έβρου, ένα άλλο στην Κοζάνη, το τέταρτο θα είναι αυτό της Ριτσώνας, ενώ για τα άλλα δύο οι πληροφορίες, αναφέρουν πως τουλάχιστον το ένα θα είναι κοντά στην Αθήνα. Στο καθένα από τα 6 στρατόπεδα, θα στηθούν σκηνές των 1.000 κλινών, ενώ σε ειδικά κοντέινερ πρόκειται να λειτουργήσουν μαγειρεία, εστιατόρια, ιατρεία και άλλες υπηρεσίες που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλίζονται όροι και προϋποθέσεις ασφαλούς και υγιούς διαβίωσης.

Ως φαίνεται θα επιχειρηθεί να περαστεί το μήνυμα τερματισμού της τριήμερης κράτησης και επίδοσης του «ενημερωτικού» προς το πρόσφυγα ότι υποχρεούται μέσα σ’ ένα μήνα να εγκαταλείψει τη χώρα με δικά του έξοδα. Από το επόμενο δεκαήμερο, η πρόθεση είναι όποιος πιάνεται στον Έβρο να παραμένει εκεί, μέχρι τον επαναπατρισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιχείρηση – σκούπα στο κέντρο προανήγγειλε ο Χρυσοχοϊδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε