Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σοκάρει ο “σκληρός” της υπόθεσης Άλεξ – «Θα τον πετούσαμε πεθαμένο στην αγκαλιά της μάνας του»

Σοκάρει ο “σκληρός” της υπόθεσης Άλεξ – «Θα τον πετούσαμε πεθαμένο στην αγκαλιά της μάνας του»

Η ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον μικρό Άλεξ από τη Βέροια, τον οποίο σκότωσαν και εξαφάνισαν τα μέλη παιδικής συμμορίας, ξαναζωντάνεψε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Δύο πρώην μέλη της τότε “σκληρής” ομάδας της Βέροιας, μίλησαν στο «Τούνελ» για την υπόθεση. Ο ένας εμφανίστηκε μετανιωμένος, ζήτησε συγγνώμη και έδωσε το δικό του μήνυμα στους μαθητές που έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού.

«Μην υποκύπτετε, μιλήστε, αντισταθείτε…»

Υποστήριξε ότι το να συμμετέχεις σε μια ομάδα με βίαιη συμπεριφορά σε κάνει να νιώθεις ισχυρός, αλλά αν αποφασίσεις να φύγεις, σε κυριεύει ο φόβος από τις απειλές που δέχεσαι ότι θα πάθεις τα ίδια.

Ο μόνος τρόπος να γλυτώσει κανείς από έναν τέτοιο φαύλο κύκλο, είναι να μιλήσει. Στους γονείς του, στους δασκάλους του, ακόμη και στην Αστυνομία αν χρειαστεί όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα τον πετούσαμε πεθαμένο στην αγκαλιά της μάνας του»

Το δεύτερο παιδί, εμφανίστηκε αμετανόητο και μίλησε με λόγια σκληρά, που προκαλούν σοκ και ανατριχίλα.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο, δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας, δήλωσε πως βρίσκεται στη χώρα μας παράνομα και με θράσος είπε αν θέλουν οι «μπάτσοι» να τον βρουν. Τα λόγια του έφεραν ανατριχίλα: «Αν τον σκοτώναμε εμείς δεν θα τον πετάγαμε αλλού, αλλά νεκρό στην αγκαλιά της μάνας του…». Σε άλλο σημείο είπε στη δημοσιογράφο: «Αν ήξερα που είναι τα κόκκαλα του, θα τα ‘φερνα σπασμένα μπροστά σου…».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη τον ρώτησε γιατί στα λόγια του κρύβεται τόσο μίσος και οργή, απάντησε πως έχει καταστραφεί η ζωή του, πως κανείς δεν τον βοήθησε και κατηγόρησε τον Βορειοηπειρώτη που ομολόγησε τη δολοφονία του Άλεξ. Όταν η δημοσιογράφος που υπενθύμισε πως τότε είχε ομολογήσει και κείνος πως όλα συνέβησαν πάνω στο «παιχνίδι». Η απάντηση του ήταν: «Τότε έλεγα άλλα, τώρα λέω άλλα».

Το μήνυμα της Νατέλα στη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η μητέρα του άτυχου μαθητή Νατέλα, παραμέρισε το δικό της πόνο και απηύθυνε έκκληση σε όσους ξέρουν κάτι για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη να μιλήσουν. Σαν μάνα που βίωσε αντίστοιχη τραγωδία, έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στη μητέρα του 20χρονου Κρητικού φοιτητή.

Την προέτρεψε να κάνει κουράγιο, να παραμείνει ψύχραιμη, να κλείσει τα αυτιά της στους γύρω και να μη σταματήσει στιγμή να ψάχνει για το παιδί της.

Πηγή: anikolouli.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε