Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκάρει η περιγραφή της δικηγόρου που ξυλοκοπήθηκε από χρυσαυγίτες: “Ετρεξε και μου έριξε μπουνιά” [pics, vid]

Σοκάρει η περιγραφή της δικηγόρου που ξυλοκοπήθηκε από χρυσαυγίτες: “Ετρεξε και μου έριξε μπουνιά” [pics, vid]

Τις σοκαριστικές στιγμές της επίθεσης περιέγραψε μετά την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Κουνιάκη, η οποία ήταν μία εκ των δύο γυναικών που ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα χρυσαυγιτών.

«Έτρεξε από απόσταση πέντε μέτρων και μου έριξε μπουνιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούσα πως δεν υπήρχε περίπτωση να μας χτυπήσουν, επειδή ήμασταν έξω από το Εφετείο και δεν θα είχαν το θράσος να το κάνουν», δήλωσε η κ. Κουνιάκη.

«Υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα μπορούσαν να είχαν σχηματίσει κλοιό ή και να τους συλλάβουν», τόνισε η κ. Κουνιάκη, αναφέροντας πως ανάμεσα στους προσαχθέντες δεν ήταν ούτε το στέλεχος της Χ.Α Σωτήρης Δεβελέκος, ούτε ο δράστης του περιστατικού, τον οποίο υπογράμμισε πως μπορεί να τον αναγνωρίσει.

Η κ. Κουνιάκη στις δηλώσεις της πρόσθεσε πως τις χτύπησαν «επειδή φωνάζαμε και κατάλαβαν ότι είμαστε ενάντιά τους», ενώ συμπλήρωσε πως ο Σωτήρης Δεβελέκος θα έπρεπε να είχε συλληφθεί. «Ξέρει πάρα πολύ καλά τι έγινε και δεν έκανε καμία προσπάθεια για να αποτρέψει την επίθεση», τόνισε. «Αφού σε αυτούς που προσήχθησαν, δεν ήταν αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να κινηθεί δίωξη για όλους», πρόσθεσε.

«Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση

Η Ευγενία Κουνιάκη και άλλη μία γυναίκα δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επίθεση δέχθηκαν εκτός της δικαστικής αίθουσας και μέσα σε τρόλει έξω από το Εφετείο δύο γυναίκες, η μία εξ αυτών συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών, όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Την ίδια ώρα ομάδα χρυσαυγιτών ήταν κοντά στο τρόλεϊ.

Κάποιος μέσα από το τρόλεϊ κάτι φώναξε προς τους χρυσαυγίτες. Εκείνοι, εξαγριωμένοι προσπάθησαν να μπουν μέσα στο όχημα. Οι πόρτες δυστυχώς είχαν ανοίξει και ο οδηγός δεν πρόλαβε να τις κλείσει.

Οι δύο γυναίκες πανικόβλητες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα αλλά, ήταν αργά με αποτέλεσμα να δεχθούν άγρια επίθεση. Η μία δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα. Μάλιστα η μύτη της δικηγόρου έσπασε.

Νεα διακοπή στη δίκη

Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε βρίσκονται εισαγγελεας και ενας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ απ’ όπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Νοεμβρίου 2017 όπου αναμένεται να αρχίσει, εκτός απροόπτου, η εξέταση των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις