Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια έξω από το υπ. Οικονομικών

Σοβαρά επεισόδια έξω από το υπ. Οικονομικών

Ναυτεργάτες και ΜΑΤ ήρθαν στα χέρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Χρήση δακρυγόνων έκαναν οι αστυνομικοί, έγινε και μια σύλληψη.

Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος μπήκαν στο υπουργείο προκειμένου να έχουν συνάντηση με κάποιον υπεύθυνο. Δε βρήκαν όμως κανέναν και πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα συναντηθούν την Παρασκευή με τον υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν η αντιπροσωπεία βγήκε από το κτίριο του υπουργείου. Τα «αίματα άναψαν» και δεν χρειάστηκε πολύ για να γενικευτεί η σύρραξη. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη ενός εργάτη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαπραγματεύσεις.

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, οι άνεργοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τη Λούκα Κατσέλη, από την οποία ζητήθηκε επίδομα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Η κα Κατσέλη απάντησε ότι το υπουργείο Εργασίας δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στο αίτημά τους και τους παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε